De Molenwaard, jachthaven en recreatiewoningen aan de rand van Hasselt. Permanente bewoning blijft ook in de toekomst verboden. Maar voor  ruim de helft van de huizen maakt de gemeente een uitzondering.
Volledig scherm
PREMIUM
De Molenwaard, jachthaven en recreatiewoningen aan de rand van Hasselt. Permanente bewoning blijft ook in de toekomst verboden. Maar voor ruim de helft van de huizen maakt de gemeente een uitzondering. © Wilbert Bijzitter

Permanent wonen mag niet in De Molenwaard in Hasselt, maar niemand wordt huis uit gejaagd

Permanente bewoning van de 55 zomerhuizen en 15 boothuisappartementen in De Molenwaard bij Hasselt is ook in de toekomst niet toegestaan. Maar uitzonderingen blijven mogelijk. Daarmee verandert er niets aan de huidige situatie, als de gemeenteraad instemt met het collegevoorstel. 

Daarover is wethouder Albert Coster (BuitenGewoon Zwartewaterland) onlangs gestruikeld. Hij wilde dat alle 70 recreatiewoningen een woonbestemming zouden krijgen. De onenigheid in het college liep zo hoog op, dat de collega-wethouders Gerrit Knol (CU) en Maarten Slingerland (SGP) het vertrouwen in Coster opzegden en Zwartewaterland in een bestuurscrisis terecht kwam.

Kop van Overijssel