De woningen op vakantiepark ’t Veldhuijs worden vrijwel allemaal permanent bewoond.
Volledig scherm
PREMIUM
De woningen op vakantiepark ’t Veldhuijs worden vrijwel allemaal permanent bewoond. © Pedro Sluiter

Permanente bewoners moeten bungalow­par­ken in IJhorst verlaten: ‘Ik ben hier nog lang niet weg’

Ze zijn een doorn in het oog van vele gemeenten, de permanent bewoonde vakantieverblijven. Ook in de gemeente Staphorst zorgen deze parken voor irritatie. Die gemeente wil de permanente en tijdelijke bewoning terugdringen. Bewoning staat de ontwikkeling van toerisme namelijk in de weg.

12 reacties

 • conny schadé

  2 maanden geleden
  Wij hebben ons huis opgezegd en zijn hier gaan wonen. Eerst goed geinformeerd of het mocht. Ons netjes ingeschreven bij de gemeente. Geen probleem en nu gaan zeuren over vaste bewoners? Lekker hypocriet. Maar ja daar staat de SGP om bekend. Hoop dat ze wel woningen hebben voor al deze mensen ?????????
 • Yvonne Heuvink Heuvink

  2 maanden geleden
  Belachelijk ,dit gezeik weer !! 18jr geleden veel heibel om geweest ..boete,s werden er uitgedeeld terwijl er werd gedoogd en je zelfs bij een gemeente ingeschreven werd . Wat krijg je nu? Dat de mensen een huis in de stad bezet houden en een recreatie bungalow hebben . Wij zijn hierdoor geestelijk kapot gegaan en alles verloren , mensen zijn hierdoor overleden ..ook mijn Man ..van de stress !! Die mensen kopen ook boodschappen daar , toeristen zijn maar paar dagen met Camper .
 • H Grevengoed

  2 maanden geleden
  Al die mensen moeten toch een huis hebben, ik zou zeggen dat als de gemeentes geen vervangende woonruimte aan kunnen bieden ze niets aan deze permanente bewoning mogen doen. Tevens is het goed dat ouderen grote woningen voor gezinnen vrij maken en genieten in een kleinere woning op zo’n park. Zeg dan bijvoorbeeld dat 25 % op zo’n park permanent bewoond mag worden door gepensioneerden.
 • Egbert Goossen

  2 maanden geleden
  Belachelijk om op dit moment dit aan te pakken. Had 20 jaar geleden ook gekund! Wie heeft er belang bij? Projectontwikkelaars?
 • R. Gerritsen

  2 maanden geleden
  Dat krijg je, permanente bewoning op vakantiepark. Als assielzoekkers voorrang krijgen op woonhuizen!
 1. Hier ging het écht om bij rellen in Staphorst: ‘Sinterklaas heeft hier helemaal geen diepgewortelde traditie’
  PREMIUM
  met video
  49

  Hier ging het écht om bij rellen in Staphorst: ‘Sinter­klaas heeft hier helemaal geen diepgewor­tel­de traditie’

  De ongeregeldheden die Staphorst vorige week zaterdag in de ban hielden bij de intocht van Sinterklaas, hebben weinig te maken met het beschermen van een traditie. Dat zeggen meerdere deskundigen. Volgens hen ligt de kern van de woede in de verschillen tussen stad en platteland: ,,Sinterklaas heeft hier helemaal geen diepgewortelde traditie.”