Volledig scherm
'Hulptroepen' verschijnen in Kuinre om een poes uit een glascontainer te halen. © Astrid Versluis

Poes gered na hachelijk avontuur in glascontainer Kuinre

Hij kreeg kapot vallende flessen om z'n oren en miauwde klaaglijk... Dat werd de redding voor poes Lazy, na in een glascontainer te zijn gevallen. Een dorpsbewoner van Kuinre riep hulp in en de brandweer wist het diertje levend uit z'n benaderde positie te bevrijden.

Volledig scherm
In een hoekje van de glasbak lag de poes, doodstil. © Astrid Versluis

Astrid Versluis is blij dat Lazy het hachelijke avontuur kan navertellen. Afvalbedrijf ROVA had de miauwmelding doorgespeeld naar Dutch Animal Rescue en samen met een collega reed ze naar de bewuste glasbak om te checken of er inderdaad een een dier in nood was.

 De poes was niet te horen maar toen ze haar mobieltje naar binnen stak en een foto maakte zag ze het dier in een hoekje liggen liggen. ,,Het katje lag doodstil en we dachten dat het overleden was’’, vertelt ze op Facebook. 

ROVA werd erbij gehaald maar zelfs met een ‘zwanenhaak’ lukte het niet om de poes eruit te halen. Wel maakte die toen wat geluid.

Poezelige voetjes

De brandweer, die via 112 was opgeroepen, had meer geluk. Met een ladder daalde een  brandweerman ruim drie meter af in de glasbak en kon het dier pakken. ,,Toen Lazy weer vaste grond onder haar poezelige voetjes had ging ze er als een speer vandoor en naar haar huis toe’’, aldus Versluis. De wondjes die Lazy had opgelopen waren slechts oppervlakkig en werden direct verzorgd.

Hoe een poes in de glascontainer kan belanden is een raadsel, vindt Versluis. De glasbakken zijn juist zo gemaakt dat dit vrijwel niet kan. ,,Persoonlijk denk ik toch dat iemand haar een handje heeft geholpen. Een kat gaat niet zo hoog springen en dan een scherp rond donker gat in.’’

 1. Gemor in Sint Jansklooster rond vernoeming schaatsheld Evert van Benthem
  PREMIUM
  video + poll

  Gemor in Sint Janskloos­ter rond vernoeming schaats­held Evert van Benthem

  Komt dat Evert van Benthemplein in Sint Jansklooster er nu wel of niet? Dat is de grote vraag na de publicatie in de Stentor van afgelopen zaterdag. De kans leek fors toegenomen nadat deze krant ontdekte dat er een ontsnappingsclausule zit in de gemeentelijke regelgeving, die verbiedt dat nog levende personen worden vernoemd. Maar er klinken nu ook andere geluiden in het dorp, waar de tweevoudig Elfstedentochtwinnaar tot zijn emigratie naar Canada, in 2000, woonde aan De Leeuwte.
 2. Stentor-verslaggeefster Phaedra Werkhoven koopt niet meer online. Bewust. Maar makkelijk vindt ze het niet
  PREMIUM
  video

  Sten­tor-verslag­geef­ster Phaedra Werkhoven koopt niet meer online. Bewust. Maar makkelijk vindt ze het niet

  We doen massaal onze inkopen op internet. Waarom naar een winkel gaan, als het gemak van online bestellen zo groot is? Maar er is een keerzijde. De vele pakjes die worden teruggestuurd zijn vaak onverkoopbaar en zorgen voor een nieuwe afvalberg. Verslaggever Phaedra Werkhoven, die zelf een grote onlineklant was, duikt in de wereld van het nieuwe kopen en komt tot een verrassende conclusie.

Kop van Overijssel