Volledig scherm
In de nacht van 15 op 16 juni brandde een chalet op camping 't Akkertien helemaal af. © Wilbert Bijzitter

Politie gaat uit van brandstichting bij chalet in Vollenhove

De politie gaat uit van brandstichting bij de chaletbrand in Vollenhove van vorig weekend. Eigenaar Dick Spans gaf eerder ook aan dat hij daar vanuit gaat. 

In Vollenhove heeft de Forensische Opsporing onderzoek gedaan. ,,Het vermoeden bestaat dat er sprake is van brandstichting. We hebben nog niemand aangehouden, maar het onderzoek gaat natuurlijk nog door”, laat politiewoordvoerder Jennifer Schoorlemmer weten. 

Giethoorn 

Eerder gaf de politie ook aan dat de brand bij een basisschool in Giethoorn van afgelopen dinsdag niet uit zichzelf is ontstaan. Nu bevestigt Schoorlemmer brandstichting. 

De politie ziet geen verband tussen beide zaken. Ook voor de brand bij de Coop in Sint Jansklooster, waar jongeren een plantenkar in brand staken, is nog niemand aangehouden. 

  1. Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn er klaar voor, maar nu nog een vorstperiode
    PREMIUM
    video & foto's

    Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn er klaar voor, maar nu nog een vorstperio­de

    Wat snakt Nederland, met de Kop van Overijssel voorop, naar een strenge winter. Een week matige tot strenge vorst, en er kan volop worden geschaatst op de grachten en meren. Maar de fraaie beelden van een langgerekt lint schaatsers tussen de weilanden en het wuivende riet zijn zo langzamerhand nostalgie. Schaatstoertochten worden niet meer verreden. De laatste keer is zeven jaar geleden. Er ontstaat gelijk chaos op de weg en het ijs. Maar wat als Koning Winter zich nu meldt? ,,We zijn er klaar voor’’, klinkt het uit verschillende monden.

Kop van Overijssel