Jan Kwakman bij de pont over de Walengracht. De dienstdoende pontbaas weiger hem over te zetten, ten onrechte zo bleek achteraf. Inmiddels zijn er excuses gemaakt .
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Kwakman bij de pont over de Walengracht. De dienstdoende pontbaas weiger hem over te zetten, ten onrechte zo bleek achteraf. Inmiddels zijn er excuses gemaakt . © Wilbert Bijzitter

Pontbaas Jonen weigert wandelaar Jan over te zetten: ‘Ik moest 18 kilometer extra lopen om thuis te komen’

updateVette pech voor Jan Kwakman. De fanatieke wandelaar uit Vollenhove dacht een mooi rondje door de Wieden te gaan lopen maar kwam bedrogen uit. Tot zijn grote verbazing weigerde de dienstdoende pontbaas van het voet- en fietsveer bij Jonen hem over de Walengracht te zetten. En dus moest hij 18 kilometer extra lopen om thuis te komen. 

 1. Laden en lossen drijft omwonenden van de loswal in Giethoorn tot waanzin: ‘Laat ze stoppen!’
  PREMIUM

  Laden en lossen drijft omwonenden van de loswal in Giethoorn tot waanzin: ‘Laat ze stoppen!’

  Ze vechten al jaren een juridische strijd uit met de gemeente Steenwijkerland en de Provincie Overijssel over het laden en lossen op de loswal in Giethoorn en speelden dat altijd via de rechter. Maar nu afgelopen weken iedere ochtend vanaf 07.00 uur met een hoop kabaal wordt gewerkt aan de overkant van hun woning, trok Tjitske Koopal bij de voltallige gemeenteraad aan de bel: ,,Laat ze stoppen!”
 2. Start in groepjes maakt Vechtdal Crosscompetitie coronaproof: ook op Lemelerbergloop
  PREMIUM

  Start in groepjes maakt Vechtdal Crosscompe­ti­tie corona­proof: ook op Lemeler­bergloop

  Hoewel het coronaspook nog altijd rondwaart, staat vanaf eind oktober toch de zesde editie van de Prins Sport Vechtdal Crosscompetitie op het programma. De organisatie is weer in handen van de atletiekverenigingen ACO Van Elderen uit Ommen en Spurt ’88 uit Hardenberg, Loopgroep de Zandstuve uit Vroomshoop, en Bos Bedden Loopgroep AG ’85 uit Nieuwleusen/Staphorst. De competitie is uitgebreid met een vijfde wedstrijd: de populaire Lemelerbergloop, vertelt woordvoerder Albert Mussche.

Kop van Overijssel