De bootjes liggen onverhuurd aan de wal.
Volledig scherm
PREMIUM
De bootjes liggen onverhuurd aan de wal. © ANP

Prachtig weer! Maar een bootje (ver)huren in Giethoorn? ‘Dat zou heel onverstandig zijn’

UPDATEVerhuur geen bootjes! Die boodschap heeft het bestuur van Giethoorn Onderneemt net voor het zonnige weekeinde aan haar leden gestuurd. Vervelend voor huurders maar ook voor de verhuurders. Maar het kan niet anders: corona.

,,Om toeristen niet in de verleiding te brengen om naar Giethoorn te komen raden wij het af om boten te verhuren. Er zijn al verschillende regio’s op slot. Dit is natuurlijk niet voor niks’’, aldus de ondernemersvereniging, waarbij ook allerlei verhuur- en rondvaartbedrijven zijn aangesloten. Het bestuur verwijst naar de persconferenties van het kabinet en de herhaalde oproepen om toch maar vooral thuis te blijven. 

Risico's

Burgemeester Roba Bats van de gemeente Steenwijkerland zegt ‘heel blij’ te zijn met de oproep. ,,Veel mensen in het dorp brengt enorme risico's met zich mee en dat is wat we met z'n allen niet willen.’’ Hij geeft aan dat er dit weekeinde extra toezicht is, in Giethoorn maar ook op andere plekken waar je drukte zou mogen verwachten. ,,Het liefst willen we met zo weinig mogelijk beperkende maatregelen het weekeinde door zien te komen. Maar als het echt niet anders kan grijpen we in’’, zo luidt de waarschuwing. 

Kop van Overijssel