Volledig scherm
PREMIUM
Seb Smit zwaait nu de scepter in de keuken Prins Mauritshuis in Blokzijl. © Wilbert Bijzitter

Prins Mauritshuis in Blokzijl verrijkt met ‘sterrenchef’ Seb Smit van De Lindenhof** uit Giethoorn

Van een sterrenrestaurant naar een grand-café, Seb Smit (34) was na 12 jaar werken als chef-kok bij Martin Kruithof van tweesterrenrestaurant De Lindenhof in Giethoorn toe aan wat nieuws. Even geen sterren-ambities, maar ‘gewoon lekker koken’ en een kwaliteitsimpuls geven aan de huidige keukenstaf en menukaart in Blokzijl.

,,Begrijp me goed, ik had nog 20 jaar bij Martin en Marjan kunnen werken", zegt Seb Smit. ,,Maar ik zat er nu 12 jaar en dan ga je toch nadenken of je nog wat anders zou willen.” Via via kwam hij in contact met Alko (Tolner, red.)  van het Prins Mauritshuis in Blokzijl. ,,Hier werken leek me echt een leuke nieuwe uitdaging.”

  1. IJsclubs onder druk door uitblijven winterweer: ‘Als we weer een ijsloze winter krijgen...’
    PREMIUM

    IJsclubs onder druk door uitblijven winterweer: ‘Als we weer een ijsloze winter krijgen...’

    Het uitblijven van een lange periode van winterweer heeft grote gevolgen voor natuurijsclubs in Nederland. Meerdere clubs hebben zich de afgelopen periode bij de KNSB gemeld, omdat hun kosten zo langzamerhand hoger worden dan de opbrengsten. Geen ijs betekent immers geen contributie van leden. ,,Dat het allemaal onder druk staat, is wel helder”, laat de schaatsbond weten. In Oost-Nederland vallen de problemen nog mee, maar ook daar is de situatie niet altijd rooskleurig. ,,Je moet teren op de reserves die je hebt.”

Kop van Overijssel