De N334 slingert dwars door Zwartsluis en heeft volgens de inwoners enkele gevaarlijke oversteken, onder meer bij het Agnieten College (onder) en De Schans (linksboven)
Volledig scherm
PREMIUM
De N334 slingert dwars door Zwartsluis en heeft volgens de inwoners enkele gevaarlijke oversteken, onder meer bij het Agnieten College (onder) en De Schans (linksboven) © Wilbert Bijzitter

Provincie doet mogelijk dit jaar nog wat aan noodkreet over onveilige oversteken in Zwartsluis

De in de ogen van de Sluzigers gevaarlijke oversteken in de N334 worden mogelijk veiliger gemaakt. Dat zou dan moeten gebeuren als er later dit jaar aan de weg, die dwars door het dorp slingert, groot onderhoud plaats heeft.

Dat concludeert GroenLinks-Statenlid Kees Slingerland uit de beantwoording van zijn vragen door Gedeputeerde Staten van Overijssel. ,,Ondanks dat het woord toezegging niet in de tekst voorkomt, vind ik toch dat er eigenlijk sprake is van een stukje toezegging, want het is niet gebruikelijk dat bij groot onderhoud bekeken wordt of er veiligheidsverbeteringen tegelijk mee opgepakt kunnen worden’’, zegt Slingerland over de antwoorden. 

  1. LIVE | Corona in de regio: dodental stijgt met 175 en opening Lelystad airport uitgesteld

    LIVE | Corona in de regio: dodental stijgt met 175 en opening Lelystad airport uitgesteld

    Na topoverleg maakt het kabinet vandaag bekend tot wanneer de coronamaatregelen verlengd worden. Om 19:00 geeft Mark Rutte samen met minister de Jonge een persconferentie. Ondertussen maakt het coronavirus meer slachtoffers in Nederland. Zo worden verzorgingstehuizen in Oost-Nederland keihard getroffen. Inmiddels zijn in woonzorgcentrum Brinkhoven in Heerde van de zeventig bewoners dertien mensen overleden en zijn tenminste 23 mensen besmet. Volg alle ontwikkelingen in onze regio ook vandaag weer in dit liveblog.

Kop van Overijssel