Volledig scherm
PREMIUM
Eeserwold langs de snelweg waar een Family Fun Zone ontwikkeld moet worden. © Wilbert Bijzitter

Raad Steenwijkerland wil inspraak inwoners over Family Fun Zone goed geregeld hebben

Een meerderheid van de gemeenteraad van Steenwijkerland wil dat omwonenden van Eeserwold hun zegje kunnen doen vóórdat de ontwikkeling van de Family Fun Zone van start gaat. Dat bleek gisteravond tijdens de raadsvergadering.

De Family Fun Zone moet komen op de plek waar in eerste instantie een hypermarkt zou komen. Die kwam er door een uitspraak van de Raad van State niet. De ChristenUnie is nu bang dat de gemeente de bestemming van dat pand kan wijzigen via het Besluit OmgevingsRecht (BOR). Daardoor bestaat het risico dat inwoners niet vooraf mee kunnen praten maar voor een voldongen feit komen te staan. ,,Dat willen we voorkomen”, zei Henk Boxem van de ChristenUnie. Daar schaarde de meerderheid van de politieke partijen zich achter. ,,Neem omwonenden direct mee in de besluitvorming en niet achteraf”, zei Mathinus Wolters van de PvdA.

  1. Zo bouwde Gerrit-Jan negen jaar lang aan zijn Utopia: een bijzonder inkijkje
    PREMIUM
    Dagboek

    Zo bouwde Ger­rit-Jan negen jaar lang aan zijn Utopia: een bijzonder inkijkje

    Niemand in Drenthe wist wat Gerrit-Jan van D. (67) negen jaar lang uitspookte op zijn boerderij in Ruinerwold. Maar voor zijn online vrienden bracht hij bijna dagelijks verslag uit. Met liefst 1600 foto’s en 80 filmpjes gaf hij hen een bijzonder inkijkje in het uitzonderlijke leven op de hoeve. Daaruit blijkt voor het eerst dat hij in het diepste geheim bouwde aan zijn eigen spirituele centrum. ,,Als het allemaal is geregeld, zal ik vrienden uitnodigen.’’ Dat er ook nog zes kinderen woonden, kreeg al die jaren niemand te horen.

Kop van Overijssel