Toeristen moeten in Steenwijkerland meer gaan betalen voor hun overnachting. Toeristische organisaties luiden de noodklok: ze zijn bang dat toeristen wegblijven.
Volledig scherm
PREMIUM
Toeristen moeten in Steenwijkerland meer gaan betalen voor hun overnachting. Toeristische organisaties luiden de noodklok: ze zijn bang dat toeristen wegblijven. © ANP

Recreatiesector slaat alarm over verhoging toeristenbelasting Steenwijkerland

De toeristische sector is bang dat bezoekers wegblijven uit Steenwijkerland als de gemeente de voorgenomen verhoging van de toeristenbelasting van vijftig procent doorvoert. 

Toeristen betalen nu voor een overnachting één euro per persoon per nacht aan toeristenbelasting. Als het aan de gemeente Steenwijkerland ligt, wordt dat bedrag komend jaar verhoogd naar met tien eurocent per persoon per nacht. In 2021 moet dat bedrag naar anderhalve euro per nacht. Zo hoopt Steenwijkerland het gat in de begroting te dichten. 

  1. Zwartewaterland, plattelandsgemeente met een sterk industrieel karakter
    PREMIUM

    Zwartewa­ter­land, platte­lands­ge­meen­te met een sterk industri­eel karakter

    Een plattelandsgemeente met een sterk industrieel karakter. Dat is volgens wethouder Harrie Rietman de kracht van Zwartewaterland. ,,Die verscheidenheid is prachtig maar kan, bij het nemen van grote beslissingen, wel tot tegengestelde belangen en opvattingen leiden’’, zegt hij bij de presentatie van de ontwerp-Omgevingsvisie, die is opgesteld na overleg met veel inwoners en organisaties uit de gemeente.

Kop van Overijssel