Redding voor unieke hooibergen in Hasselt

videoMet de restauratie van twee vervallen hooibergen is de eerste stap gezet op weg naar behoud van de hooibergen aan de rand van Hasselt, de enige plaats in ons land waar er nog zoveel bij elkaar staan. Twee zijn er nu opgeknapt, voor de andere zeven worden plannen gemaakt.

Da gaat het niet alleen om het opknappen, maar ook het zoeken naar een nieuwe functie. Daarbij moet worden gedacht aan een informatiecentrum over hooibergen in ons land, bed & breakfast, atelier en kantoor, zo geeft Adriaan Velsink van Werkgroep HooiDelta aan. Toen er enkele jaren geleden sprake was van sanering van het terrein om de bouw van villa’s mogelijk te maken, heeft de werkgroep – ontstaan uit verschillende partijen - een reddingsplan gemaakt.

  1. Geertjan Lassche: ‘Een kapotte Ipad mini, die is voor een nabestaande ongelooflijk belangrijk’
    PREMIUM
    video

    Geertjan Lassche: ‘Een kapotte Ipad mini, die is voor een nabestaan­de ongeloof­lijk belangrijk’

    Geertjan Lassche maakte de documentaire Break free, vijf afleveringen waarin hij met vijf verschillende nabestaanden de reis ging maken die hun dierbare nooit heeft kunnen maken. Deze week wordt de serie vertoond op NPO3. Lassche was in Oekraïne en liep er een aantal dagen door het oorlogsgebied. Nu roept hij op om een burgerloket te starten ter plekke, waar burgers persoonlijke spullen van slachtoffers kunnen inleveren.

Kop van Overijssel