Volledig scherm
De regenboogvlag wappert bij het gemeentehuis in Steenwijk. © Wilbert Bijzitter

Regenboogvlag wappert bij gemeentehuizen Steenwijkerland en Meppel

Bij de gemeentehuizen van Steenwijkerland en Meppel is de regenboogvlag gehesen. Daarmee onderstrepen de gemeentebesturen dat in hun gemeente iedereen van harte welkom is.

Daarmee wordt stelling genomen tegen de uitgangspunten van de Nederlandse vertaling van de Nashville Declaration, waarover de laatste dagen zoveel te doen is in ons land.

De Meppeler wethouder Henk ten Hulscher: ,,In de samenleving van Meppel wordt discriminatie niet getolereerd. Dit is in overeenstemming met het eerste artikel van onze grondwet: Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.’’

Volledig scherm
De regenboogvlag voor het gemeentehuis in Meppel. © gemeente meppel
  1. Steenwijkerlandse wethouder Tiny Bijl overleeft motie van wantrouwen

    Steenwij­ker­land­se wethouder Tiny Bijl overleeft motie van wantrouwen

    De Steenwijkerlandse wethouder Tiny Bijl (BGL) maakt nog steeds deel uit van het college. Ze overleefde een motie van wantrouwen van de oppositiepartijen CDA, CPB, GroenLinks, D66 en het tot de coalitie behorende VVD-raadslid Wim Stapel. Die werd ingediend tijdens een door de vier genoemde partijen aangevraagd interpellatiedebat. Bijl lag onder vuur rond de mogelijke aankoop door de gemeente van het Werkplein aan de Vesting.

Kop van Overijssel