Volledig scherm
De regenboogvlag wappert bij het gemeentehuis in Steenwijk. © Wilbert Bijzitter

Regenboogvlag wappert bij gemeentehuizen Steenwijkerland en Meppel

Bij de gemeentehuizen van Steenwijkerland en Meppel is de regenboogvlag gehesen. Daarmee onderstrepen de gemeentebesturen dat in hun gemeente iedereen van harte welkom is.

Daarmee wordt stelling genomen tegen de uitgangspunten van de Nederlandse vertaling van de Nashville Declaration, waarover de laatste dagen zoveel te doen is in ons land.

De Meppeler wethouder Henk ten Hulscher: ,,In de samenleving van Meppel wordt discriminatie niet getolereerd. Dit is in overeenstemming met het eerste artikel van onze grondwet: Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.’’

Volledig scherm
De regenboogvlag voor het gemeentehuis in Meppel. © gemeente meppel
  1. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Provincies zitten in je portemonnee, kunnen zomaar een windmolen in je achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg nog maar eens tien jaar uit te stellen. Wat moeten er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Hoe willen partijen de N35 aanpakken? En waar moeten de miljarden van de NUON-aandelen aan worden uitgegeven? Kortom, redenen genoeg om vooral even de Kieswijzer te raadplegen voor je op 20 maart gaat stemmen.

Kop van Overijssel