Bij de Grachthof lagen de bootjes juist vast om te voorkomen dat het ijs stukgevaren wordt.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij de Grachthof lagen de bootjes juist vast om te voorkomen dat het ijs stukgevaren wordt. © Pedro Sluiter Foto

Relletje om rondvaarten dwars door het ijs in Gieterse gracht

Heisa om niks, vinden ze het bij rondvaartbedrijf Smit Giethoorn. Afgelopen weekend werden ze online verguisd omdat ze met een van hun rondvaartboten toeristen door de gracht rondvoeren en zo het fragiele ijslaagje vernield zouden hebben. ,,Onzin", zegt Lisette Smit. ,,Het lag op dat stuk open.”

Passanten constateerden afgelopen weekend dat rondvaartboten van Smit door de gracht voeren. En dat terwijl IJsclub Giethoorn had opgeroepen om dat nu even niet te doen, nu de weersomstandigheden zo gunstig waren voor een dikke ijslaag. Ondernemers aan de Hylkemaweg hadden onderling afgesproken die oproep te respecteren.  ,,Dat doen we altijd als de kans op ijs bestaat", zegt Jan Hopman van Zwaantje Giethoorn, een concurrerend rondvaartbedrijf. ,,We houden gewoon ook een beetje rekening met de schaatsliefhebbers onder de inwoners van Giethoorn.” Dat anderen dat niet doen, vinden ze bij Zwaantje 'jammer', twitterden ze.

  1. Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?
    PREMIUM
    Vraag bij het nieuws

    Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?

    Het thuiswerken gaat nog wel even duren, maar nu alles gefaseerd weer open gaat zie je dat steeds meer mensen ook naar kantoor gaan. Welke thuiswerkkosten mag je wel declareren nu het warmer gaat worden en draai je straks zelf ook op voor het verplichte mondkapje in het openbaar vervoer als je naar je werk gaat? Pascal Besselink, senior jurist arbeidsrecht DAS Rechtsbijstand, geeft tekst en uitleg.

Kop van Overijssel