Volledig scherm
PREMIUM
Eigenaar en chefkok Peter Platje geeft een aantal donderdagen in februari en maart het heft uit handen in zijn restaurant 't Kraantje in Zwartsluis aan teams die denken dat ze dat ook wel kunnen. © Active Creations

Restaurantje 'spelen’ bij 't Kraantje in Zwartsluis: 'Kun je het beter dan Peter?’

Altijd al je eigen restaurant willen hebben? Of bij ieder restaurantbezoek gedacht: ,,Dat kan ik beter!” Dan krijg je in Zwartsluis nu de kans je te bewijzen. Samen met een team van bekenden, collega's of je broers en zussen mag je een dag lang restaurant 't Kraantje overnemen en volledig draaien naar jouw thema. Eigenaar en chefkok Peter Platje geeft een aantal donderdagen het heft (bijna) volledig uit handen.

Hoe kom je erop?

,,Ik liep al wat langer met het idee te spelen, geïnspireerd op die barcompetities, die je wel meer ziet. Waarbij een groep of vereniging in een team een café overneemt van de vaste crew. 'Waarom zou je dat niet kunnen vertalen naar een restaurant?’ dacht ik.”

  1. Overijssel koploper in asbestdaken verwijderen. (Maar klaar voor 2025? ‘Onbegonnen werk!’)

    Overijssel koploper in asbestda­ken verwijde­ren. (Maar klaar voor 2025? ‘Onbegonnen werk!’)

    Provincie Overijssel is landelijk koploper in verwijderen van asbestdaken en lijkt daarmee goed op weg om klaar te zijn als het landelijk verbod in 2025 ingaat. Toch hebben regionale bedrijven weinig vertrouwen in het slagen van de missie. Onder meer door ‘hysterische regelgeving’ die ervoor zorgt dat verwijderen vaak onbetaalbaar is. Een onderzoek van Aedes leidt daarbij tot nieuwe inzichten.

Kop van Overijssel