De praalwagenontwerpers Marcel Santbergen (links) en Jordy Winter willen op de rotonde Weg van Rollecate een kunstwerk   dat blijvend herinnert aan het bloemencorso in Vollenhove.
Volledig scherm
PREMIUM
De praalwagenontwerpers Marcel Santbergen (links) en Jordy Winter willen op de rotonde Weg van Rollecate een kunstwerk dat blijvend herinnert aan het bloemencorso in Vollenhove. © Pedro Sluiter

Reusachtige stalen dahlia op rotonde in Vollenhove als blijvende herinnering aan bloemencorso

Het bloemencorso, de dahlia en Vollenhove zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat heeft de praalwagenontwerpers Marcel Santbergen en Jordy Winter op het idee gebracht om te komen tot een kunstwerk. Een reusachtige stalen dahlia moet iedere dag van het jaar de aandacht vestigen op het kleurrijke bloemenfestijn. 

Als het aan de twee praalwagenontwerpers ligt komt het kunstwerk daarom op een prominente plek te staan, de rotonde in de Weg van Rollecate, een van de toegangswegen naar het centrum. De keuze voor de locatie en het materiaal was niet zo moeilijk. Jordy Winter: ,,De rotonde zit in het parcours en daar is altijd de prijsuitreiking. Alle wagenbouwers staan daar dan bij elkaar, vol spanning te wachten tot het moment dat ze de winnaar van de ereprijs bekend maken. Dan vloeien op deze plek  tranen van blijdschap.’’  Daarom hebben ze het dahliakunstwerk zo ontworpen dat in het hart de prijzen uitgereikt kunnen worden. 

Kop van Overijssel