Riethandelaar Girbe van Rees uit Genemuiden importeert riet per bulkschip uit China omdat de kosten van transport per zeecontainer torenhoog zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Riethandelaar Girbe van Rees uit Genemuiden importeert riet per bulkschip uit China omdat de kosten van transport per zeecontainer torenhoog zijn. © Girbe van Rees

Riethandelaar uit Genemuiden waagt miljoenengok met onverzekerde lading uit China

Een peperdure gok door torenhoge containerprijzen: riethandelaar Van Rees uit Genemuiden importeert riet onverzekerd per bulkschip uit China. Een risico van een paar miljoen. ,,Daar kun je wel een nachtje van wakker liggen als je met zo’n operatie bezig bent.’’

7 reacties

 • Melle van der Meulen

  2 jaar geleden
  MR Chardonnens, de overheid kan controleren tot Iedereen een ons weegt, dat verandert niets eraan dat dit uit China geimporteerde riet ettelijke tientallen tonnen CO2 per vracht de lucht in heeft verstuurd uit onnodigheid, anders dan de lage kostprijs. Als die tonnen CO2 nu eens als heffingen op de kostprijs komen, wordt NL riet een stuk goedkoper. Net als al die onnodig ingevlogen en ingevaren (vaak luxe) produkten. En gaat dat niet zijn er lokale dakbedekkingsmiddelen!
 • B Hoeve

  2 jaar geleden
  Belachelijke actie, totale waanzin om riet vamaf daar te laten komen. Denk toch na over de klimaatcrisis. Lokaal riet is duurzaam.
 • M.R. Chardonnens

  2 jaar geleden
  Beste mensen die van het hoogste dak schreeuwen en wat zeggen over de riethandel. Verdiep je eens in de branche. Is het niet zo dat door overheid het bestaan van de riettelers om zeep is geholpen in Nederland. Die het nu nog doen uit liefde voor vak doen en ernaast nog een baan hebben. Wij Nederlanders voor een dubbeltje op eerste rij willen zitten. Transport en overheid tegenwoordig streng controleren op alle import en regels ( verdiep je eerst voordat je zomaar iets schreeuwt )
 • A de Fries

  2 jaar geleden
  Geen zorgen over meereizende beestjes. Die zijn al doodgespoten met kankerverwekkende stoffen voor ze op reis gingen.
 • Jan Jansen

  2 jaar geleden
  En jezelf dan afvragen waar die Tijgermuggen nou toch vandaan komen. En alle andere beestjes dien in China in riet leven en eieren leggen.