Riethandelaar Girbe van Rees uit Genemuiden importeert riet per bulkschip uit China omdat de kosten van transport per zeecontainer torenhoog zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Riethandelaar Girbe van Rees uit Genemuiden importeert riet per bulkschip uit China omdat de kosten van transport per zeecontainer torenhoog zijn. © Girbe van Rees

Riethandelaar uit Genemuiden waagt miljoenengok met onverzekerde lading uit China

Een peperdure gok door torenhoge containerprijzen: riethandelaar Van Rees uit Genemuiden importeert riet onverzekerd per bulkschip uit China. Een risico van een paar miljoen. ,,Daar kun je wel een nachtje van wakker liggen als je met zo’n operatie bezig bent.’’

9 reacties

 • E Goedhart

  2 maanden geleden
  Ettelijke tientallen tonnen Co2? Per dag ja. Wist u dat maar liefst 95% van de dingen die we in de dagelijks leven gebruiken of consumeren over zee wordt vervoert? Dat 87% van onze kleding, speelgoed, electronica, etc uit China komt? Dat zelfs de paracetamol van het kruidvat of trekpleister daar vandaan komt? Dat ons papier, voor de krant, wc-papier, tijdschriften en boeken, vooral gemaakt wordt van Scandinavisch of Braziliaans hout? Vanwaar dan de ophef over een beetje riet???
 • Melle van der Meulen

  2 maanden geleden
  MR Chardonnens, de overheid kan controleren tot Iedereen een ons weegt, dat verandert niets eraan dat dit uit China geimporteerde riet ettelijke tientallen tonnen CO2 per vracht de lucht in heeft verstuurd uit onnodigheid, anders dan de lage kostprijs. Als die tonnen CO2 nu eens als heffingen op de kostprijs komen, wordt NL riet een stuk goedkoper. Net als al die onnodig ingevlogen en ingevaren (vaak luxe) produkten. En gaat dat niet zijn er lokale dakbedekkingsmiddelen!
 • B Hoeve

  2 maanden geleden
  Belachelijke actie, totale waanzin om riet vamaf daar te laten komen. Denk toch na over de klimaatcrisis. Lokaal riet is duurzaam.
 • E Goedhart

  2 maanden geleden
  Als het goed is zitten er geen beestjes in het riet. Zo'n ruim wordt (nagenoeg) luchtdicht afgesloten, en voorzien van gifpatronen die gedurende de reis een bestrijdingsmiddel afgeven. Mochten er nog beestjes in zitten, dan sterven die. Zo'n reis uit China duurt een week of 4-5, dus ook geen last van de eitjes.
 • M.R. Chardonnens

  2 maanden geleden
  Beste mensen die van het hoogste dak schreeuwen en wat zeggen over de riethandel. Verdiep je eens in de branche. Is het niet zo dat door overheid het bestaan van de riettelers om zeep is geholpen in Nederland. Die het nu nog doen uit liefde voor vak doen en ernaast nog een baan hebben. Wij Nederlanders voor een dubbeltje op eerste rij willen zitten. Transport en overheid tegenwoordig streng controleren op alle import en regels ( verdiep je eerst voordat je zomaar iets schreeuwt )
 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

Kop van Overijssel