Volledig scherm
© Wilbert Bijzitter

Ringrijderij in Blokzijl succes ondanks harde wind

Afgelopen zaterdag was het weer zover: de ringrijderij in Blokzijl. Met een totaal deelnemersveld van veertien combinaties, het grootste aantal sinds jaren, was het ook dit jaar weer een succes. Toeschouwers stonden rijendik langs de Noorderkade.

Ondanks de harde wind besloot de organisatie om de wedstrijd zaterdag toch door te laten gaan, drie deelnemers durfden het niet aan om naar Blokzijl te komen. Zij waren bang dat zij met de vrachtwagens van de weg zouden raken. Age Kelderhuis met steekster Sigrid Hielkema sleepte de eerste prijs in de wacht net 37 punten van de maximaal te behalen 40. 

Er waren volgens Ludwig Lassche van de organiserende VTRB prachtige authentieke rijtuigen te zien waaronder de wagonette van de winnaars, de postkoets van de combinatie Zwaan uit Oldemarkt en de omnibus van de combinatie Mooijman eveneens uit Oldemarkt. De tweede prijs was voor de combinatie van Jaap van Gunst met steekster Corrie van Mourik (35 punten) en derde werden Meine Woudstra met steekster Annelies Adema (30 punten). Deze combinatie ontving eveneens de beker voor het schoonste geheel.

Kop van Overijssel