Roy Kraak (29) uit Hasselt draait elke dag rondjes in zijn bijna honderd jaar oude zweefmolen

videoRoy Kraak (29) kocht dit jaar een bijna honderd jaar oude zweefmolen. Hij knapte de molen op en draait deze week vanaf dinsdag door met de zweefmolen op de kermis van het Euifeest in zijn eigen woonplaats Hasselt. Kraak heeft zijn baan opgezegd om zijn passie achterna te gaan.

,,Elke dag zit ik nog zeker drie of vier keer in de zweefmolen. Je moet weten waar je klanten inzitten en ik blijf het leuk vinden. In deze zweefmolen kun je als je in het stoeltje zit zelf springen en afzetten op de grond en je kunt ook een zet krijgen van een medewerker. De zweefmolen vond ik de mooiste attractie. Hierin heb je zelf invloed op hoe de rit verloopt, heel anders dan in bijvoorbeeld een draaimolen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil.”

  1. 25-jarige zoon laat sporen achter op sociale media: gezin komt uit regio
    PREMIUM

    25-jarige zoon laat sporen achter op sociale media: gezin komt uit regio

    Eén van de zoons (25) van het opgesloten gezin in Ruinerwold is sinds begin dit jaar zeer actief op sociale media. Uit de berichten van deze zoon Jan blijkt dat het gezin jarenlang in Hasselt, Zwartsluis en Meppel woonde en dat hij werkte voor ‘klusjesman’ Josef B., de huurder van de boerderij. Het gezin werd deze week gevonden in een schuilruimte in een boerderij in Drenthe en woonde daar al negen jaar zonder dat de buurt er van wist.

Kop van Overijssel