Schipper Roy Knoop van 'Rondvaart de Rietstulp' in de rondvaartboot. Klaar voor vertrek. H
Volledig scherm
PREMIUM
Schipper Roy Knoop van 'Rondvaart de Rietstulp' in de rondvaartboot. Klaar voor vertrek. H © Pedro Sluiter Foto

Roy praat in Giethoorn weer Nederlands met zijn passagiers

Hoe ervaren rondvaartschippers in Giethoorn de coronatijd? De Aziaten blijven thuis, maar van minder drukte is geen sprake, zegt Roy Knoop (32) uit Meppel. Nederlanders zien hun kans schoon, nu de Chinese drukte even is gaan liggen. De Stentor vaart een rondje mee.

 1. Herdenking van De Zes van Kallenkote op 13 oktober wordt nog stiller dan normaal
  PREMIUM

  Herdenking van De Zes van Kallenkote op 13 oktober wordt nog stiller dan normaal

  Vorig jaar nog, 75 jaar na de fusillade van ‘De Zes van Kallenkote’, was de belangstelling voor hun herdenking overweldigend groot. Er waren toen verschillende generaties aanwezig van de families van de zes mannen, die op 13 oktober 1944 zonder enige vorm van proces door de Duitse bezetter zijn gedood. Maar als gevolg van de coronacrisis zal het dit jaar stiller dan ooit zijn bij het indrukwekkende monument op de heide.
 2. Vooral Zwolle, maar ook binnensteden Apeldoorn en Harderwijk voelen corona, kleinere plaatsen doen het juist goed. ‘Crisis pakt niet voor iedereen slecht uit’
  PREMIUM

  Vooral Zwolle, maar ook binnenste­den Apeldoorn en Harderwijk voelen corona, kleinere plaatsen doen het juist goed. ‘Crisis pakt niet voor iedereen slecht uit’

  Minder bezoekers, lagere omzet en meer leegstand. Zwolle werd woensdag in één adem genoemd met binnensteden Arnhem, Den Bosch, Enschede of Maastricht. Nu niet positief, maar als één van de tien (binnen)steden waar de gevolgen van corona het grootst zijn. Epe, Ommen en Lochem scoren in het onderzoek juist goed. ,,Kleinere plaatsen voelen het gemis van toeristen en andere bezoekers van buiten veel minder.”

Kop van Overijssel