Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe scheepswerf van Royal Huisman in de Amsterdamse Haven. © Jean-Pierre Jans

Royal Huisman vestigt nieuwe scheepswerf in Amsterdamse Haven

VideoJachtenbouwer Royal Huisman uit Vollenhove heeft een scheepswerf overgenomen in de Amsterdamse Haven. Het bedrijf huurt de grond voor een langere periode van het Amsterdamse Havenbedrijf. Dat betekent niet dat de werf in Vollenhove gaat verdwijnen. ,,Het is een uitbreiding vanwege de toegenomen hoeveelheid superjacht projecten.”

Strikt genomen is het net over de grens in Zaandam, maar het Amsterdamse Havenbedrijf heeft de grond gekocht waar jachtenbouwer Royal Huisman zich gaat vestigen. Eerder zat hier scheepswerf Holland Jachtbouw. Dat bouwde tientallen privéschepen tot er twee jaar geleden abrupt een einde kwam aan het bedrijf met het overlijden van eigenaar en vastgoedontwikkelaar Chris Gongriep. Na zijn dood besloot zijn dochter Florine de werf niet voort te zetten. Na het afbouwen van de laatste schepen zou een streep worden gezet onder Holland Jachtbouw, waarmee 23 medewerkers hun baan zouden verliezen.

  1. Tegenstanders gooien stikstofvonnis in strijd tegen uitbreiding hotel in Giethoorn

    Tegenstan­ders gooien stikstof­von­nis in strijd tegen uitbrei­ding hotel in Giethoorn

    Tegenstanders grijpen stikstofregels aan op uitbreiding van Hotel De Harmonie in Giethoorn tegen te houden. Ze geloven er niets van dat het uitbreidingsplan voor Hotel De Harmonie in Giethoorn niet tot een verhoogde stikstofneerslag in het Natura 2000-gebied de Weerribben leidt. Zij bestreden dan ook gisteren bij de Raad van State het meest recente stikstofonderzoek van de gemeente Steenwijkerland.

Kop van Overijssel