Beeld van de in juli gehouden benefietdag voor het herstel van De Oldenhof. Van de omgewaaide bomen werden planken gezaagd voor de verkoop.
Volledig scherm
Beeld van de in juli gehouden benefietdag voor het herstel van De Oldenhof. Van de omgewaaide bomen werden planken gezaagd voor de verkoop. © Wilbert Bijzitter

Ruim 18.000 euro voor herstel stormschade op landgoed De Oldenhof bij Vollenhove

updateDe actiedag voor het herstel van de door een storm aangerichte schade op landgoed De Oldenhof bij Vollenhove heeft ruim 18.000 euro opgebracht. Verder zijn er veertig nieuwe bomen geschonken.

In de nacht van 4 op 5 juni  raasde een valwind over De Oldenhof. Meer dan honderd bomen knapten af als luciferstokjes en raakten beschadigd. De op het natuurkampeerterrein verblijvende gasten wisten ternauwernood te ontkomen en ook de boerderij annex koffie- en theeschenkerij van Taco en Aafke Jongman bleef wonderwel gespaard. 

Omgevallen

Om Stichting Oldenhof te steunen zetten Taco en Aafke Jongman een benefietdag op poten, die  zaterdag 6 juli is gehouden. Drie maanden later is de opbrengst bekend, ruim 18.000 euro. Martin Knol, secretaris van Stichting Oldenhof, is blij met de geboden hulp en het geld. Dat zal worden gebruikt om de schade te herstellen en om de omgevallen bomen op te ruimen. 

,,Omdat het landgoed een rijksmonument is zijn we aan allerlei regelgeving gebonden, maar we zijn er druk mee bezig’’, aldus Knol.  ,,We zullen er alles aan doen zodat er volgend jaar weer een goed campingseizoen gedraaid kan worden.’’

Beeld van de ravage nadat begin juni een valwind tientallen bomen omver blies.
Volledig scherm
Beeld van de ravage nadat begin juni een valwind tientallen bomen omver blies. © Pedro Sluiter Foto
  1. LIVE | Eerste theater voorstellingen met publiek op podium,  burgemeester Apeldoorn positief over eerste terrasdag

    LIVE | Eerste theater voorstel­lin­gen met publiek op podium, burgemees­ter Apeldoorn positief over eerste terrasdag

    Het is 1 juni en om klokslag 12.00 uur gingen de terrassen en musea weer open. Veel mensen stonden rond het middaguur al te wachten langs de stoeltjes en terrastafeltjes en er werd massaal afgeteld. Na de heropening ontstonden wachtrijen, maar werd er ook als vanouds weer genoten van een heerlijk drankje. Bij recreatieplassen en langs de IJssel was het ook druk. Op sommigen plekken werd het zelfs te druk en dus werden parkeerplaatsen afgesloten bij enkele recreatieplassen. Hoe verloopt deze veelbesproken 1 juni verder? Mis niets in ons liveblog.

Kop van Overijssel