Volledig scherm
Beeld van de in juli gehouden benefietdag voor het herstel van De Oldenhof. Van de omgewaaide bomen werden planken gezaagd voor de verkoop. © Wilbert Bijzitter

Ruim 18.000 euro voor herstel stormschade op landgoed De Oldenhof bij Vollenhove

updateDe actiedag voor het herstel van de door een storm aangerichte schade op landgoed De Oldenhof bij Vollenhove heeft ruim 18.000 euro opgebracht. Verder zijn er veertig nieuwe bomen geschonken.

In de nacht van 4 op 5 juni  raasde een valwind over De Oldenhof. Meer dan honderd bomen knapten af als luciferstokjes en raakten beschadigd. De op het natuurkampeerterrein verblijvende gasten wisten ternauwernood te ontkomen en ook de boerderij annex koffie- en theeschenkerij van Taco en Aafke Jongman bleef wonderwel gespaard. 

Omgevallen

Om Stichting Oldenhof te steunen zetten Taco en Aafke Jongman een benefietdag op poten, die  zaterdag 6 juli is gehouden. Drie maanden later is de opbrengst bekend, ruim 18.000 euro. Martin Knol, secretaris van Stichting Oldenhof, is blij met de geboden hulp en het geld. Dat zal worden gebruikt om de schade te herstellen en om de omgevallen bomen op te ruimen. 

,,Omdat het landgoed een rijksmonument is zijn we aan allerlei regelgeving gebonden, maar we zijn er druk mee bezig’’, aldus Knol.  ,,We zullen er alles aan doen zodat er volgend jaar weer een goed campingseizoen gedraaid kan worden.’’

Volledig scherm
Beeld van de ravage nadat begin juni een valwind tientallen bomen omver blies. © Pedro Sluiter Foto
  1. 25-jarige zoon laat sporen achter op sociale media: gezin komt uit regio
    PREMIUM

    25-jarige zoon laat sporen achter op sociale media: gezin komt uit regio

    Eén van de zoons (25) van het opgesloten gezin in Ruinerwold is sinds begin dit jaar zeer actief op sociale media. Uit de berichten van deze zoon Jan blijkt dat het gezin jarenlang in Hasselt, Zwartsluis en Meppel woonde en dat hij werkte voor ‘klusjesman’ Josef B., de huurder van de boerderij. Het gezin werd deze week gevonden in een schuilruimte in een boerderij in Drenthe en woonde daar al negen jaar zonder dat de buurt er van wist.

Kop van Overijssel