Ludiek onthaal bij de bijentuin in Steenwijk voor een van de equipes
Volledig scherm
Ludiek onthaal bij de bijentuin in Steenwijk voor een van de equipes © tafelronde 93 steenwijk

Ruim veertig equipes van start in TafelTourTocht Steenwijk

De door Tafelronde 93 Steenwijk voor de vijfde keer georganiseerde TafelTourTocht was volgens mede-organisator Niels Lubbinge ‘een groot succes'. Ruim 40 equipes verschenen aan de start. Zij reden in cabrio’s, oldtimers, youngtimers en youngtimers in de dop. 

Vanaf de Markt in Steenwijk voerde de route door de gemeente Steenwijkerland, voordat de provinciegrens werd overgestoken naar Flevoland en Friesland. Al snel na de start werd de Bijentuin Steenwijk aangedaan, waar de deelnemers op ludieke wijze door Tafelronde 93 Steenwijk werden ontvangen. 

De opbrengst van deze editie van de TafelTourTocht gaat volledig naar de bijentuin, die toegankelijk gemaakt gaat worden voor het grote publiek. Daarna vonden de tussenstops plaats in respectievelijk Luttelgeest, Stavoren en Spannenburg. De route eindigde bij recreatiecentrum De Eikenhof in Paasloo.

  1. Fietsende toerist raakt bij het fietserspontje in Jonen het spoor bijster: ‘Hoezo eenrichtingsverkeer?’
    PREMIUM
    Coronamaatregelen

    Fietsende toerist raakt bij het fietsers­pon­tje in Jonen het spoor bijster: ‘Hoezo eenrich­tings­ver­keer?’

    Schipper Ronald van het fietspontje in Jonen haalt er inmiddels zijn schouders al bij op. De hele dag door negeren fietsers het eenrichtingsverkeer op het Jonenpad in in Dwarsgracht en stuiten dan bij hem op een onverbiddelijk: ,,Nee, u zult moeten omdraaien en omrijden". Vanwege de smalle fietspaden in Steenwijkerland geldt op meerdere smalle fietspaden eenrichtingsverkeer. En dus ook in Jonen.

Kop van Overijssel