Volledig scherm
De Zwartewaterruiters uit Genemuiden organiseren voor de derde keer de internationale Para-dressuurwedstrijd in Genemuiden. Ruiters kunnen zich kwalificeren voor de Paralympische Spelen in Tokio. © Pedro Sluiter Foto

Ruiters kunnen zich in Genemuiden kwalificeren voor Paralympische spelen

Rijvereniging Zwartewaterruiters uit Genemuiden is eind deze maand opnieuw gastheer voor een internationale dressuurwedstrijd voor topsporters met een lichamelijke beperking. Deze driedaagse is tevens een kwalificatiemogelijkheid voor de Paralympische Spelen in Tokio. 

Van 30 januari tot en met 1 februari is in Genemuiden de derde editie van de CPEDI3* Internationale Para Equestrian Dressage, een internationale FEI-dressuurwedstrijd voor topsporters met een lichamelijke beperking. 

Wereldkampioen

 De eerste inschrijvingen uit diverse landen zoals Saoedi-Arabië, Japan, Brazilië en Noorwegen zijn volgens de organisatie al binnen. Ook een grote delegatie ruiters en amazones uit Nederland heeft deelname toegezegd.

 1. Bibliotheek in Staphorst is Nederlands koploper in uitlenen
  PREMIUM

  Biblio­theek in Staphorst is Nederlands koploper in uitlenen

  Met jaarlijks maar liefst 36,6 uitleningen per lid van de bibliotheek neemt de stichting Bibliotheek Staphorst, met vestigingen in Staphorst zelf en Rouveen, de koppositie in Nederland in. ,,De voornaamste reden van het succes van onze bibliotheek zijn de Staphorsters zelf. Met daarnaast enkele puzzelstukjes die wij zelf invullen geeft blijkbaar enorm goede uitleencijfers”, zegt directeur Renée Kerdijk van de stichting Bibliotheek Staphorst.
 2. Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn er klaar voor, maar nu nog een vorstperiode
  PREMIUM
  video & foto's

  Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn ze er klaar voor, nu nog een vorstperio­de

  Wat snakt Nederland, met de Kop van Overijssel voorop, naar een strenge winter. Een week matige tot strenge vorst, en er kan volop worden geschaatst op de grachten en meren. Maar de fraaie beelden van een langgerekt lint schaatsers tussen de weilanden en het wuivende riet zijn zo langzamerhand nostalgie. Schaatstoertochten worden niet meer verreden. De laatste keer is zeven jaar geleden. Er ontstaat gelijk chaos op de weg en het ijs. Maar wat als Koning Winter zich nu meldt? ,,We zijn er klaar voor’’, klinkt het uit verschillende monden.

Kop van Overijssel