Robin Holthuis, Tony de Wit, Fenna Fransen en Justin Noordman, leerlingen uit groep 8 van De Toermalijn en Het Anker,  plaatsen een tijdcapsule in de Veerpoort in Hasselt. Het is de bedoeling dat die capsule over honderd jaar wordt geopend.
Volledig scherm
PREMIUM
Robin Holthuis, Tony de Wit, Fenna Fransen en Justin Noordman, leerlingen uit groep 8 van De Toermalijn en Het Anker, plaatsen een tijdcapsule in de Veerpoort in Hasselt. Het is de bedoeling dat die capsule over honderd jaar wordt geopend. © Pedro Sluiter

Schoolkinderen vullen tijdcapsule die in de Hasseltse Veerpoort wordt ingemetseld

Vier leerlingen van groep 8 van de basisscholen De Toermalijn en Het Anker hebben woensdagmorgen samen met wethouder Harrie Rietman een tijdcapsule in de Veerpoort in Hasselt geplaatst. In de capsule zit informatie over het Hasselt van nu, maar ook een telefoon.

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

Kop van Overijssel