Karlien Timmerman geeft het meisjesvoetbal ‘een goed gezicht’ aan de plaatselijke voetbalclub.
Volledig scherm
PREMIUM
Karlien Timmerman geeft het meisjesvoetbal ‘een goed gezicht’ aan de plaatselijke voetbalclub. © Martijn Bijzitter

Selectievoetbal voor meisjes hoog op wensenlijstje SC Genemuiden

Week van het Amateurvoetbal,,Het meisjesvoetbal is steeds meer in opkomst. Dat merken we hier bij Genemuiden ook en het mag ook steeds meer hè.” Volgens meisjescoördinator en oud-speelster Karlien Timmerman geeft het meisjesvoetbal 'een goed gezicht' aan de plaatselijke voetbalclub.

Op de website van SC Genemuiden, onder het kopje teams, staan ze hoor. Twee MO17 teams, een MO15, maar liefst drie MO13 teams en een MO11. Natuurlijk, er zijn ook genoeg hele jonge meisjes die voor het eerst tegen een bal trappen tot aan de ietwat oudere, maar zij spelen allemaal samen met de jongens. Dat is heel bewust.

  1. Zwartewaterland, plattelandsgemeente met een sterk industrieel karakter
    PREMIUM

    Zwartewa­ter­land, platte­lands­ge­meen­te met een sterk industri­eel karakter

    Een plattelandsgemeente met een sterk industrieel karakter. Dat is volgens wethouder Harrie Rietman de kracht van Zwartewaterland. ,,Die verscheidenheid is prachtig maar kan, bij het nemen van grote beslissingen, wel tot tegengestelde belangen en opvattingen leiden’’, zegt hij bij de presentatie van de ontwerp-Omgevingsvisie, die is opgesteld na overleg met veel inwoners en organisaties uit de gemeente.

Kop van Overijssel