Volledig scherm
Act van de acrogymasten van EGSV. © Pedro Sluiter Foto

Show negentigjarig EGSV Genemuiden uitverkocht

Ruim driehonderd trotse ouders en andere familieleden, speciale genodigden en sponsoren hebben zaterdag gekeken naar de jubileumshow van de Eerste Genemuidiger Sport Vereniging (EGSV). 

De in d’Overtoom opgevoerde show van de 90 jaar bestaande vereniging was weken tevoren al uitverkocht. Alle acts stonden in het teken van Disney. De start was een dans van alle 120 leden, 119 meiden en 1 jongen, in de leeftijd van 4 tot 21 jaar. Daarna waren er acts te zien van de verschillende disciplines binnen EGSV, gymnastiek, turnen en acrogym. Het hoogtepunt van de avond was volgens Aline Roetman van EGSV  een acrogym-optreden in het teken van Tarzan, met hoge torens en door het luchtruim vliegende meiden. ,,Na afloop was er alleen maar lof voor leden en leiding, die veel energie in de optredens hebben gestoken’’, aldus een tevreden Roetman.

 1. Bibliotheek in Staphorst is Nederlands koploper in uitlenen
  PREMIUM

  Biblio­theek in Staphorst is Nederlands koploper in uitlenen

  Met jaarlijks maar liefst 36,6 uitleningen per lid van de bibliotheek neemt de stichting Bibliotheek Staphorst, met vestigingen in Staphorst zelf en Rouveen, de koppositie in Nederland in. ,,De voornaamste reden van het succes van onze bibliotheek zijn de Staphorsters zelf. Met daarnaast enkele puzzelstukjes die wij zelf invullen geeft blijkbaar enorm goede uitleencijfers”, zegt directeur Renée Kerdijk van de stichting Bibliotheek Staphorst.
 2. Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn er klaar voor, maar nu nog een vorstperiode
  PREMIUM
  video & foto's

  Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn ze er klaar voor, nu nog een vorstperio­de

  Wat snakt Nederland, met de Kop van Overijssel voorop, naar een strenge winter. Een week matige tot strenge vorst, en er kan volop worden geschaatst op de grachten en meren. Maar de fraaie beelden van een langgerekt lint schaatsers tussen de weilanden en het wuivende riet zijn zo langzamerhand nostalgie. Schaatstoertochten worden niet meer verreden. De laatste keer is zeven jaar geleden. Er ontstaat gelijk chaos op de weg en het ijs. Maar wat als Koning Winter zich nu meldt? ,,We zijn er klaar voor’’, klinkt het uit verschillende monden.

Kop van Overijssel