Volledig scherm
Act van de acrogymasten van EGSV. © Pedro Sluiter Foto

Show negentigjarig EGSV Genemuiden uitverkocht

Ruim driehonderd trotse ouders en andere familieleden, speciale genodigden en sponsoren hebben zaterdag gekeken naar de jubileumshow van de Eerste Genemuidiger Sport Vereniging (EGSV). 

De in d’Overtoom opgevoerde show van de 90 jaar bestaande vereniging was weken tevoren al uitverkocht. Alle acts stonden in het teken van Disney. De start was een dans van alle 120 leden, 119 meiden en 1 jongen, in de leeftijd van 4 tot 21 jaar. Daarna waren er acts te zien van de verschillende disciplines binnen EGSV, gymnastiek, turnen en acrogym. Het hoogtepunt van de avond was volgens Aline Roetman van EGSV  een acrogym-optreden in het teken van Tarzan, met hoge torens en door het luchtruim vliegende meiden. ,,Na afloop was er alleen maar lof voor leden en leiding, die veel energie in de optredens hebben gestoken’’, aldus een tevreden Roetman.

  1. Stoere marinier Jordy (28) is dé corso-ontwerper in Vollenhove: 'Het moet emotie oproepen’
    video en Kaart

    Stoere marinier Jordy (28) is dé cor­so-ontwerper in Vollenhove: 'Het moet emotie oproepen’

    Jordy Winter zet nadrukkelijk zijn handtekening onder het bloemencorso dat zaterdagmiddag en -avond door de straten van Vollenhove trekt. Voor drie van de elf groepen heeft hij een praalwagen ontworpen: De Vereniging, waarvan hij lid is, Fulnaho en Twee Nijenhuizen. Daarnaast heeft hij met Marcel Santbergen een praalwagen getekend voor het corso in Lichtenvoorde, het oudste van ons land.

Kop van Overijssel