Roelof Groen zegt dat het coronaproof houden van de Overijsselse Merentocht en andere schaatstoertochten niet mogelijk is.
Volledig scherm
PREMIUM
Roelof Groen zegt dat het coronaproof houden van de Overijsselse Merentocht en andere schaatstoertochten niet mogelijk is. © archief Wilbert Bijzitter

Slechts nieuws voor schaatsliefhebbers: deze winter geen toertochten in de Kop van Overijssel

Slecht nieuws voor schaatsliefhebbers: hoe hard het deze winter ook gaat vriezen, er worden geen schaatstoertochten gehouden in de Kop van Overijssel. In verband met de huidige coronamaatregelen hebben de ijsclubs dat besloten na overleg met de gemeente Steenwijkerland en de KNSB.

 1. Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn er klaar voor, maar nu nog een vorstperiode
  Play
  PREMIUM
  video & foto's

  Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn er klaar voor, maar nu nog een vorstperio­de

  Wat snakt Nederland, met de Kop van Overijssel voorop, naar een strenge winter. Een week matige tot strenge vorst, en er kan volop worden geschaatst op de grachten en meren. Maar de fraaie beelden van een langgerekt lint schaatsers tussen de weilanden en het wuivende riet zijn zo langzamerhand nostalgie. Schaatstoertochten worden niet meer verreden. De laatste keer is zeven jaar geleden. Er ontstaat gelijk chaos op de weg en het ijs. Maar wat als Koning Winter zich nu meldt? ,,We zijn er klaar voor’’, klinkt het uit verschillende monden.
 2. Politie IJsselland gaat bij overtreden avondklok direct beboeten en is zichtbaarder op straat
  PREMIUM

  Politie IJsselland gaat bij overtreden avondklok direct beboeten en is zichtbaar­der op straat

  Politieagenten in de regio IJsselland worden meer ’s avonds en ’s nachts ingezet zodra de avondklok een feit is. Ook boa’s in onder andere Deventer en Zwolle gaan op het naleven van de maatregel handhaven. ,,Als jij je bewust of berekenend op straat begeeft, kun je een boete verwachten. We gaan niet heel veel waarschuwen’’, zegt districtschef Ramon Arnhem van politie IJsselland.
 1. Video van de Dag | Ben je jouw bureaubaantje zat? Word kamelenmelker! video

  Video van de Dag | Ben je jouw bureaubaan­tje zat? Word kamelenmel­ker!

  22 januari
 2. Samenvatting | Willem II - PEC Zwolle
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Willem II - PEC Zwolle

  22 januari

Kop van Overijssel