Volledig scherm
PREMIUM
© Rolf Hensel

Sportclubs in Nijeveen zetten roker buitenspel

Nijeveen krijgt als eerste plaats in de regio een volledig rookvrij sportpark. De vier verenigingen willen dat er vanaf seizoen 2020/2021 niet meer gerookt wordt op en bij Tussenboerslanden. Komend seizoen mag er al niet meer bij jeugdwedstrijden een sigaret worden opgestoken.

Als Jaap van der Niet, voorzitter van voetbalvereniging SVN'69, enkele jaren terug op de jaarvergadering het wilde hebben over een rookverbod, kon hij op weinig positieve reacties rekenen. ,,Een jaar later was dit al anders. Ik had vroeger nooit gedacht dat we dit voor elkaar zouden krijgen."

  1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
    PREMIUM

    Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

    Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

Kop van Overijssel