Volledig scherm
Boeren beregenen hun gewassen. © Maarten Sprangh

Sproeien met slootwater rondom Staphorst weer toegestaan

Het waterschap Drents Overijsselse Delta heeft het onttrekkingsverbod van water uit sloten voor het gebied Westerhuizingerveld bij Staphorst en Nieuwleusen ingetrokken.

,,Langzaam maar zeker treedt verbetering op in de droogte-situatie in ons gebied,'' schrijft het waterschap in een persbericht. 

Op afspraak

Dit betekent dat boeren weer water uit de sloten mogen gebruiken om hun gewassen te beregenen. Wel moeten zij een afspraak maken met een peilbeheerder van het waterschap. 

Op deze manier wil het waterschap voorkomen dat iedereen tegelijkertijd gaat sproeien. Dan zou opnieuw een watertekort kunnen ontstaan. 

 1. Gemor in Sint Jansklooster rond vernoeming schaatsheld Evert van Benthem
  PREMIUM
  video + poll

  Gemor in Sint Janskloos­ter rond vernoeming schaats­held Evert van Benthem

  Komt dat Evert van Benthemplein in Sint Jansklooster er nu wel of niet? Dat is de grote vraag na de publicatie in de Stentor van afgelopen zaterdag. De kans leek fors toegenomen nadat deze krant ontdekte dat er een ontsnappingsclausule zit in de gemeentelijke regelgeving, die verbiedt dat nog levende personen worden vernoemd. Maar er klinken nu ook andere geluiden in het dorp, waar de tweevoudig Elfstedentochtwinnaar tot zijn emigratie naar Canada, in 2000, woonde aan De Leeuwte.
 2. Stentor-verslaggeefster Phaedra Werkhoven koopt niet meer online. Bewust. Maar makkelijk vindt ze het niet
  PREMIUM
  video

  Sten­tor-verslag­geef­ster Phaedra Werkhoven koopt niet meer online. Bewust. Maar makkelijk vindt ze het niet

  We doen massaal onze inkopen op internet. Waarom naar een winkel gaan, als het gemak van online bestellen zo groot is? Maar er is een keerzijde. De vele pakjes die worden teruggestuurd zijn vaak onverkoopbaar en zorgen voor een nieuwe afvalberg. Verslaggever Phaedra Werkhoven, die zelf een grote onlineklant was, duikt in de wereld van het nieuwe kopen en komt tot een verrassende conclusie.

Kop van Overijssel