In Staphorst werd voor 20.000 euro schade aangericht aan straatnaam- en verkeersborden en andere voorwerpen in de openbare ruimte.
Volledig scherm
PREMIUM
In Staphorst werd voor 20.000 euro schade aangericht aan straatnaam- en verkeersborden en andere voorwerpen in de openbare ruimte. © GinoPress

Staphorst gebruikt camerabeelden om daders vernielingen jaarwisseling op te sporen

Aan de hand van camerabeelden worden in Staphorst de plegers van vernielingen rond oud en nieuw opgespoord. Op deze wijze hoopt de gemeente een deel van de aangerichte schade te kunnen verhalen. Tijdens de jaarwisseling is er voor zeker 20.000 euro schade aangericht, aanzienlijk meer dan in voorgaande jaren.

0 reacties

 1. Deze zorghelden willen jullie in het zonnetje zetten: ‘De directie krijgt wel eens hoofdpijn van haar bemoeienissen’
  PREMIUM
  MET VIDEO
  3

  Deze zorghelden willen jullie in het zonnetje zetten: ‘De directie krijgt wel eens hoofdpijn van haar bemoeienis­sen’

  Het is vandaag de dag van de zorg. Op deze dag zet de Stentor zorgmedewerkers in het zonnetje met hulp van lezers. Eind maart deden we een oproep om jouw eigen zorgheld te nomineren. De reacties stroomden binnen. Twee zorghelden besloten we te verrassen: Josee Leerkes uit Apeldoorn en de voltallige ok-afdeling van het Deventer Ziekenhuis. De twee uitverkorenen staan symbool voor alle zorgmedewerkers die iedere dag weer voor anderen het onderste uit de kan halen.
 2. Asielzoekers op vluchtelingenboot Meppel uit protest in hongerstaking: ‘Zo'n grote groep is vrij uitzonderlijk’
  Update | met video
  48

  Asielzoe­kers op vluchtelin­gen­boot Meppel uit protest in hongersta­king: ‘Zo'n grote groep is vrij uitzonder­lijk’

  De asielzoekers op de vluchtelingenboot aan de Paradijsweg in Meppel eten en drinken niet meer totdat er naar hen wordt geluisterd. Zo‘n 75 van de in totaal honderd mannen is sinds gisteren in hongerstaking, omdat ze het niet eens zijn met de manier waarop ze behandeld worden door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).
 3. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.

Kop van Overijssel