Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van de nieuwe plaatsnaamborden voor IJhorst met als onderbord de historische plaatsnaam De Rieverst. © Gemeente Staphorst

Staphorster dorp ‘IJhorst’ krijgt oorspronkelijke naam ‘De Rieverst’ terug

Een oppepper van jewelste voor het bijna 900 inwoners tellende dorp IJhorst in de gemeente Staphorst. Zo typeert voorzitster Gerla Huls van de dorpsraad IJhorst-Lankhorst het besluit van het Staphorster gemeentebestuur om de officiële blauwe bebouwde komborden bij de zes ingangswegen van het dorp IJhorst te voorzien van onderliggende witte borden met de naam De Rieverst. 

De dorpsraad zelf klopte bij de gemeente aan voor het eigen idee. ,,Die naam doet recht aan ons plaatsje aan De Reest. Dit is heel belangrijk voor IJhorst. We gaan terug naar de naam De Rieverst. Dat is een naam die nooit vergeten mag worden. We noemen ons weer Rieversters. Zoals dat in het verleden ook was, en nu trouwens nog steeds”, zegt Huls. 

  1. Steenwijkerlandse wethouder Tiny Bijl overleeft motie van wantrouwen

    Steenwij­ker­land­se wethouder Tiny Bijl overleeft motie van wantrouwen

    De Steenwijkerlandse wethouder Tiny Bijl (BGL) maakt nog steeds deel uit van het college. Ze overleefde een motie van wantrouwen van de oppositiepartijen CDA, CPB, GroenLinks, D66 en het tot de coalitie behorende VVD-raadslid Wim Stapel. Die werd ingediend tijdens een door de vier genoemde partijen aangevraagd interpellatiedebat. Bijl lag onder vuur rond de mogelijke aankoop door de gemeente van het Werkplein aan de Vesting.

Kop van Overijssel