De halte Oostercluft in de wijk Oostermeenthe was één van de haltes die op de nominatie stond om te verdwijnen: dat gaat in elk geval volgend jaar nog niet gebeuren.
Volledig scherm
PREMIUM
De halte Oostercluft in de wijk Oostermeenthe was één van de haltes die op de nominatie stond om te verdwijnen: dat gaat in elk geval volgend jaar nog niet gebeuren. © Wilbert Bijzitter / archief

Steenwijk behoudt bus 20 voor de wijk Oostermeenthe in 2022, maar wat gebeurt er daarna?

Opgelucht ademhalen voor buspassagiers in de wijk Oostermeenthe in Steenwijk: lijn 20 gaat de wijk komend jaar niet overslaan. Dat maakt het OV Bureau Groningen Drenthe bekend in de definitieve hoofdlijnen voor dienstregeling van 2022. Mogelijk komt de optie volgend jaar opnieuw op tafel.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

Kop van Overijssel