De twee bruggen aan de Havezatherweg in Belt-Schutsloot die zo slecht zijn dat een brandweerauto er niet meer overheen kan, worden vervangen. De werkzaamheden betekenen dat de woningen aan de doodlopende weg niet meer bereikbaar zouden zijn, daarom is een tijdelijke brug gebouwd.
Volledig scherm
PREMIUM
De twee bruggen aan de Havezatherweg in Belt-Schutsloot die zo slecht zijn dat een brandweerauto er niet meer overheen kan, worden vervangen. De werkzaamheden betekenen dat de woningen aan de doodlopende weg niet meer bereikbaar zouden zijn, daarom is een tijdelijke brug gebouwd. © Wilbert Bijzitter

Steenwijkerland gaat tegen stikstofregels in en vervangt twee bruggen in Belt-Schutsloot

Twee bruggen aan de Havezatherweg in Belt-Schutsloot worden komende weken vervangen, terwijl Steenwijkerland daar officieel geen vergunning voor heeft. De vervanging is nodig, omdat brandweerauto's de brug niet meer kunnen passeren. ,,Veiligheid staat hierin voorop”, stelt wethouder Marcel Scheringa. 

Door de stikstofuitspraak van de Raad van State ligt de vergunningverlening stil van projecten waarbij een toename van stikstofuitstoot kan zijn. Hierdoor kan de gemeente op dit moment geen vergunning voor de wet natuurbescherming krijgen die nodig is voor de vervanging van de bruggen. 

  1. Zwartewaterland, plattelandsgemeente met een sterk industrieel karakter
    PREMIUM

    Zwartewa­ter­land, platte­lands­ge­meen­te met een sterk industri­eel karakter

    Een plattelandsgemeente met een sterk industrieel karakter. Dat is volgens wethouder Harrie Rietman de kracht van Zwartewaterland. ,,Die verscheidenheid is prachtig maar kan, bij het nemen van grote beslissingen, wel tot tegengestelde belangen en opvattingen leiden’’, zegt hij bij de presentatie van de ontwerp-Omgevingsvisie, die is opgesteld na overleg met veel inwoners en organisaties uit de gemeente.

Kop van Overijssel