Volledig scherm
PREMIUM
Kinderboekenschrijfster én illustratrice Daniëlle Schothorst uit Steenwijk met het Nederlandse én Indonesische boek van Wahyu Kuncoro dat ze illustreerde. © Wilbert Bijzitter

Steenwijkse illustratrice op Bali voor presentatie kinderboek Payung Nina

Het is een beetje de omgekeerde volgorde, maar het kinderboek ‘Payung Nina’ van de Indonesische schrijver Wahyu Kuncoro kreeg eerst een Nederlandse versie (‘Nina's Parapluutje’) en wordt volgende week in een Indonesische versie op Bali gepresenteerd. In aanwezigheid van kinderboekenschrijfster én illustratrice Daniëlle Schothorst uit Steenwijk die de tekeningen maakte.

,,Uitgeverij Clavis zit zowel in Nederland, België, New York en Indonesië", zegt Schothorst. ,,Omdat de boeken hier vertaald en gedrukt zijn, zijn ze hier ook eerder uitgegeven denk ik.” Omdat ze ook regelmatig met deze uitgever werkt voor haar eigen kinderboeken, is de link tussen haar en de Indonesische schrijver snel verklaard. ,,Ik vroeg op een gegeven moment of de uitgever nog een leuke illustratie-opdracht voor me had en toen kwamen ze hiermee.”

Kop van Overijssel