Kinderboekenschrijfster én illustratrice Daniëlle Schothorst uit Steenwijk met het Nederlandse én Indonesische boek van Wahyu Kuncoro dat ze illustreerde.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderboekenschrijfster én illustratrice Daniëlle Schothorst uit Steenwijk met het Nederlandse én Indonesische boek van Wahyu Kuncoro dat ze illustreerde. © Wilbert Bijzitter

Steenwijkse illustratrice op Bali voor presentatie kinderboek Payung Nina

Het is een beetje de omgekeerde volgorde, maar het kinderboek ‘Payung Nina’ van de Indonesische schrijver Wahyu Kuncoro kreeg eerst een Nederlandse versie (‘Nina's Parapluutje’) en wordt volgende week in een Indonesische versie op Bali gepresenteerd. In aanwezigheid van kinderboekenschrijfster én illustratrice Daniëlle Schothorst uit Steenwijk die de tekeningen maakte.

,,Uitgeverij Clavis zit zowel in Nederland, België, New York en Indonesië", zegt Schothorst. ,,Omdat de boeken hier vertaald en gedrukt zijn, zijn ze hier ook eerder uitgegeven denk ik.” Omdat ze ook regelmatig met deze uitgever werkt voor haar eigen kinderboeken, is de link tussen haar en de Indonesische schrijver snel verklaard. ,,Ik vroeg op een gegeven moment of de uitgever nog een leuke illustratie-opdracht voor me had en toen kwamen ze hiermee.”

  1. Zwartewaterland, plattelandsgemeente met een sterk industrieel karakter
    PREMIUM

    Zwartewa­ter­land, platte­lands­ge­meen­te met een sterk industri­eel karakter

    Een plattelandsgemeente met een sterk industrieel karakter. Dat is volgens wethouder Harrie Rietman de kracht van Zwartewaterland. ,,Die verscheidenheid is prachtig maar kan, bij het nemen van grote beslissingen, wel tot tegengestelde belangen en opvattingen leiden’’, zegt hij bij de presentatie van de ontwerp-Omgevingsvisie, die is opgesteld na overleg met veel inwoners en organisaties uit de gemeente.

Kop van Overijssel