Volledig scherm
Sterrenkok Jarno Eggen. © Carlo ter Ellen

Sterrenkok Jarno Eggen uit Staphorst kookt in Arena voor voetballers, artiesten en zakenmensen

Jarno Eggen van restaurant De Groene Lantaarn uit Staphorst verzorgde dinsdagavond een diner in de Johan Cruijff Arena voor voetballers, artiesten en zakenmensen.

De kok, die door Michelin met twee sterren is gewaardeerd, zag tussen de bedrijven door de sterren van Oranje met 5-0 winnen van Estland.

Heb je dit eerder gedaan?

Eggen: ,,Al een aantal jaren koken we op locatie in de Arena. Het is begonnen toen ik nog in Giethoorn werkzaam was bij Martin Kruithof in De Lindenhof. Toen ik voor mezelf begon met De Groene Lantaarn is dat voortgezet. We zijn nu met 22 chefs die bij toerbeurt het diner verzorgen in de Champions Lounge, een van de meest exclusieve skyboxen in het stadion, bij wedstrijden van Ajax en het Nederlands Elftal en concerten. Iedereen is ongeveer twee keer per jaar aan de beurt. Je kunt je daar als restaurant presenteren en het is een leuk uitje.’’

Voor wie kook je?

,,Dat is een select gezelschap, dit keer waren het 24 gasten. Het gaat om mensen uit de top van het bedrijfsleven, die elkaar daar ontmoeten en gasten uitnodigen zoals voetballers, andere sporters, artiesten en mensen die bekend zijn uit de televisie- en filmwereld. Oud-speler Sjaak Swart is er gastheer.’’

Wat heb je voor de gasten gemaakt?

,,Gerechten die bij ons op de kaart staan. Onder meer coquille met koolrabi, jalapeno-crème en kaneel, lauw gerookte zalm met parmezaan en mierikswortel, duif met judasoor en oosterse marinade. Voor de wedstrijd is het diner en in de eerste en tweede helft serveren we fingerfood (makkelijk eetbare hapjes, red.) en in de rust een kaasplateau. Uiteraard met bijpassende wijnen. In Spanje hebben we de Priorat ‘90 Minuts gevonden. Een wijn met een bijzonder verhaal. Want een voetbalwedstrijd duurt 90 minuten, maar de autorit van het domein van de producent naar het voetbalstadion van Barcelona ook.’’

Quote

Een wijn met een bijzonder verhaal. Want een voetbalwed­strijd duurt 90 minuten

Jarno Eggen, Chef-kok

Hoe verloopt zo'n dag?

,,Thuis hebben we natuurlijk de voorbereiding van de gerechten al gedaan. Er is daar wel een keuken, maar die is erg klein. We nemen dus het meeste voorbereid mee en maken het daar af. Vier medewerkers staan in de keuken en vier zijn er actief in de bediening.’’

Nog wat van de wedstrijd gezien?

,,Zeker, ik heb een stoel op de tribune tussen de gasten. Het was een mooie avond, vooral omdat Oranje vrij makkelijk en ruim won.’’

Kop van Overijssel