Industrieterrein Zevenhont bij Genemuiden krijgt een uitbreiding in oostelijke richting naar de dijk Cellemuiden (onder) en naar het zuiden (links).
Volledig scherm
PREMIUM
Industrieterrein Zevenhont bij Genemuiden krijgt een uitbreiding in oostelijke richting naar de dijk Cellemuiden (onder) en naar het zuiden (links). © Wilbert Bijzitter

Stikstof en beschermde dieren bedreiging voor uitbreiding industrieterrein Genemuiden

De stikstofproblematiek en beschermde dieren vormen een forse hobbel voor de uitbreiding van industrieterrein Zevenhont in Genemuiden. Dat valt op te maken uit de nota die het gemeentebestuur van Zwartewaterland heeft laten opstellen, en waarover de gemeenteraadsleden zich donderdag buigen.

De industriesector in Genemuiden staat te springen om grond voor uitbreidingsplannen. En die denkt het gemeentebestuur te hebben gevonden aan de oostkant van Zevenhont met 17 hectare richting de dijk Cellemuiden en ten zuiden van het bestaande industrieterrein met nog eens 15 hectare. Op dit gebied heeft tapijtreus Condor Group het oog laten vallen.

  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

Kop van Overijssel