Volledig scherm
Dicky Woodstock festival © Pedro Sluiter

Stiva: Bierbrouwer niet blij met gratis bier in Steenwijkerwold

De Belgisch-Nederlandse bierbrouwer Inbev is niet gecharmeerd van het plan om het dertig-jarig bestaan van het Dicky Woodstock Popfestival begin augustus  in Steenwijkerwold te vieren met een half uur gratis bier voor alle bezoekers. Dat zegt de Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie (Stiva). 

Inbev is het moederbedrijf van onder andere Dommelsch bier, dat op het Woodstock festival wordt geschonken. ,,We hebben contact gehad met het moederbedrijf Inbev en dat gaat contact opnemen met de organisatie van het festival", aldus Peter de Wolf van de Stiva 

Bier nodig

,,Een eerste reactie dat de brouwerij niet zal meewerken aan het gratis uitdelen van bier, omdat dat niet strookt met de verantwoorde wijze waarop de onderneming met alcoholgebruik om wil gaan. Natuurlijk is er wel bier nodig op het festival en daarom wil men via overleg tot een oplossing komen." Volgens Stiva zelf is het verboden om reclame te maken met gratis alcohol. De persdienst van Inbev in  het Belgische Leuven was nog niet bereikbaar om zelf  een toelichting te geven.

Onschuldig

Namens de organisatie van Woodstock stelt  Aleida Kranendonk met vertrouwen het gesprek met Inbev aan te willen gaan. ,,Onze actie op zich is heel onschuldig; een soort van bedankje aan al die mensen die al dertig jaar lang het festival mogelijk hebben gemaakt.  We komen er vast wel uit met elkaar."

Kop van Overijssel