De leegstaande kippenschuren en andere opstallen worden afgebroken en maken plaats voor een erf met vier nieuwe woningen. Na een verbouwing van de boerderij blijft de eigenaar in het voorhuis wonen en biedt de deel plaats aan twee huurwoningen.
Volledig scherm
PREMIUM
De leegstaande kippenschuren en andere opstallen worden afgebroken en maken plaats voor een erf met vier nieuwe woningen. Na een verbouwing van de boerderij blijft de eigenaar in het voorhuis wonen en biedt de deel plaats aan twee huurwoningen. © Pedro Sluiter

Straks plezierig wonen in IJhorst, op de plek waar ooit duizenden kippen kakelden

Een gestopte agrarische ondernemer verandert zijn erf aan de rand van IJhorst in een kleine woonoase. Kippenschuren en andere verouderde gebouwen maken plaats voor vier nieuwe woningen, op een steenworp afstand van het heuvelachtige bosgebied De Witte Bergen. 

 1. De ‘dorpsmolen’ dreigt te stranden op het krappe energienet
  PREMIUM

  De ‘dorpsmolen’ dreigt te stranden op het krappe energienet

  Het opwekken van groene stroom is door het rijk neergelegd bij gemeenten en provincies. Die proberen met regionale energie strategieën te voldoen aan klimaatdoelstellingen. Deze aanpak is goed voor het draagvlak, hebben ze gemerkt in Steenwijkerland, waar al volop wordt gewerkt aan lokale energieplannen. Maar met de Kamerverkiezingen in aantocht wordt daar gepleit voor meer landelijke regie bij het opkrikken van het elektriciteitsnet. Anders komen nieuwe projecten niet van de grond. „De optelsom is waanzinnig. Als je alle wensen optelt, kan het niet”, zeggen ook de netbeheerders.
 1. 'Straatrace' in Epe blijkt remproeven van de politie te zijn na ongeluk
  Play

  'Straatrace' in Epe blijkt remproeven van de politie te zijn na ongeluk

 2. de Stentor Nieuws Update: Ernstig bedrijfsongeval in Apeldoorn & Renske wil alleen maar roze
  Play
  VIDEO

  de Stentor Nieuws Update: Een ernstig bedrijfson­ge­val en Renske wil alleen roze

  5 maart

Kop van Overijssel