Volledig scherm
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn woensdag, daags na Prinsjesdag, in Hoogeveen begonnen aan een streekbezoek aan Zuidwest-Drenthe © ANP

Streekbezoek Koning en Koningin aan Drenthe begonnen, vanmiddag afsluiting in Meppel

Koninklijk bezoekKoning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn vanmorgen, daags na Prinsjesdag, in Hoogeveen begonnen aan een streekbezoek aan Zuidwest-Drenthe. Op het programma staan naast het verblijf in Hoogeveen ook uitstapjes naar Westerveld, De Wolden en Meppel.

In Meppel brengen de koning en koningin eerst een bezoek aan de wijk Haveltermade. Om 13.40 uur worden ze verwacht in wijkcentrum De Poele aan de Groen van Prinstererstraat in Meppel. Daar praten zij onder meer met een echtpaar dat ruim vijftig jaar in de wijk woont. In deze jaren ’50 wijk is de sociale woningbouw en de openbare ruimte in samenspraak met de bewoners de afgelopen jaren verbeterd, één van de gespreksonderwerpen. Verder praten ze met een wijkagent, een deelnemer van het internationaal eetcafé en vrijwilligers en professionals die betrokken zijn in de wijk.

Binnenstad

Volledig scherm
Toeschouwers zijn er nog niet maar in alle vroegte zijn medewerkers gemeente bezig met het minutieus de straten schoonmaken. © Wilbert Bijzitter

Daarna vertrekken de Koning en Koningin naar de historische binnenstad van Meppel. Hier vindt een ontmoeting plaats met Meppelers die op eigen wijze een belangrijke bijdrage leveren aan het bruisend houden van de binnenstad.
Daar wordt vanmorgen nog volop de laatste hand gelegd aan een smetteloze binnenstad. Toeschouwers zijn er nog niet maar in alle vroegte zijn medewerkers gemeente bezig met het minutieus de straten schoonmaken.

Hoewel de gespreksmomenten met de inwoners besloten zijn, hebben Meppelers (en andere belangstellenden) volop mogelijkheden om het Koninklijk paar ‘in het echt’ te zien. Sowieso de aankomst bij het wijkcentrum, maar ook vanaf ongeveer 14.15 uur in de binnenstad van Meppel als ze door de (smalle) Woldstraat via De Wheem en de Grote Kerkstraat naar de Grote of Mariakerk wandelen.

De afscheidsbijeenkomst in de Grote of Mariakerk is ook weer besloten, maar wie om 15.15 uur aan de achterzijde van de kerk een strategisch plekje zoekt op het Kerkplein, kan ze daar uitzwaaien.

Volledig scherm
Koning Willem Alexander en Koningin Maxima bezoeken Jong Hoogeveen tijdens een streekbezoek aan Zuidwest-Drenthe. © ANP
Volledig scherm
Koning Willem Alexander en Koningin Maxima bezoeken Jong Hoogeveen tijdens een streekbezoek aan Zuidwest-Drenthe. © ANP

Kop van Overijssel