Volledig scherm
logo © sceg

Streektaalfestival Eikoerei Genemuiden krijgt 5.500 euro subsidie

Streektaalfestival Eikoerei in Genemuiden kan rekenen op financiële steun van de gemeente Zwartewaterland en het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel. Het PBC heeft 2.500 euro toegezegd.

De gemeente Zwartewaterland trekt in totaal 3.000 euro uit voor het festival van Stichting Cultuur en Educatie Genemuiden. Het heeft eens in de twee jaar plaats en is dit jaar op vrijdagavond 14 en zaterdag 15 september. 

De gemeente haalt de financiële steun uit drie subsidiepotjes: Fonds Eénmalige Culturele Activiteiten (1.950 euro), Regeling Cultuurprofiel Religieus Erfgoed (500 euro) en een garantstelling van 500 euro vanuit het product cultuur, zo laat het college weten.

Thema

Het thema van deze editie van Eikoerei is Deur de Tied. Tijdens de openingsavond in het Hervormd Centrum verzorgt de Taelkring een streektaalspel en is de opvoering van de productie Braand. Op de zaterdag zijn er activiteiten op het Havenplein, Kop van de Haven en in ’t Olde Staduus, met onder meer een streekmarkt met proeverijen, ambachten en curiosa, kinderspelen van vroeger tot nu, theater- en filmvoorstellingen, straattheater, muziek en verhalen door de tijd heen. 

Dialect zal de voertaal zijn. Het Tapijtmuseum en Historisch Centrum Genemuiden zijn de hele dag open. Tijdens Eikoerei houdt SCEG een wedstrijd ‘suker bakken’. De koek werd vroeger door alle Gællemuniger bakkers gebakken. 

Kop van Overijssel

poll

Moet de nieuwe school in Giethoorn worden gebouwd op de door de gemeente gekochte lap grond aan de Deuken?

Moet de nieuwe school in Giethoorn worden gebouwd op de door de gemeente gekochte lap grond aan de Deuken?

  • Ja, een prima plek, precies tussen ‘noord’ en ‘zuid’. (75%)
  • Nee, vasthouden aan de eerder gekozen locatie aan de Beulakerweg. (25%)
  • Geen idee, dit moet de gemeenteraad maar beslissen. (0%)
8 stemmen