De oprit naar de parkeerplaats bij het surfstrandje is afgesloten
Volledig scherm
De oprit naar de parkeerplaats bij het surfstrandje is afgesloten © natuurmonumenten

Surfstrandje bij Blauwe Hand afgesloten

Met hekken en roodwitte afzetlinten heeft Natuurmonumenten de toegang naar het surfstrandje in de buurt van Blauwe Hand afgesloten.

Volgens beheerder Bea Claessens was het daar afgelopen weekeinde op bepaalde momenten te druk. ,,Dat is met dit mooie weer ook heel logisch, maar we willen die behoefte van mensen afremmen’’, aldus Claessens. Daarom zijn de opritten naar de parkeerplaatsen afgezet met hekken. De politie gaat het strandje meenemen bij de controles op de naleving van de coronamaatregelen.

Geliefde locatie

Het surfstrandje aan de Blauwehandseweg tussen Blauwe Hand en Beukers, is al sinds mensenheugenis een geliefde locatie op zonnige dagen. En dat was afgelopen weekeinde ook te merken. Tientallen mensen verbleven er, of gingen van daaruit met hun surfplank het Belterwijde op. ,,Het strandje nodigt uit om samen van de zon te genieten. Maar wij onderstrepen de oproep van de overheid dat het belangrijk is om zoveel mogelijk thuis te blijven.’’

Waterpolitie

De waterpolitie, die in het weekeinde surveilleerde op de wateren in de Kop van Overijssel, constateerde zondagmiddag ook dat het bij het surfstrandje veel te druk was. Volgens een woordvoerder werden daar op een gegeven moment wel dertig mensen bij elkaar geteld. Die hielden in de meeste gevallen wel de juiste afstand tot elkaar in acht.

Verder stelde de waterpolitie vast dat het op de meren ook vrij druk was. Er werden verschillende processen verbaal opgemaakt tegen mensen die het samenscholingsverbod overtraden, onder meer mensen uit verschillende gezinnen aan boord van een boot.

Kop van Overijssel