Volledig scherm
Een automonteur aan het werk in de garage. © anp

Technieksector Meppel/Steenwijk lokt scholieren

Met de manifestatie Techniek Tastbaar bij Stad & Esch Beroepencollege in Meppel hopen regionale bedrijven uit de technische sector scholieren voor zich te winnen. Leerlingen uit de regio Meppel/Steenwijk in de leeftijd van 10 tot 16 jaar, en hun ouders, kunnen daar vrijdag terecht van 14.00 tot 21.00 uur.

De deelnemende bedrijven komen uit verschillende branches zoals: installatietechniek, landbouwwerktuigen, autotechniek, oppervlaktebehandeling, automatisering, metaalbewerking, waterschap, tweewielers, aandrijftechniek, scheepsbouw, bouw en techniek in de zorg.  Allemaal zijn ze op zoek naar nieuwe vakmensen. Het aantal vacatures in de techniek stijgt, maar het blijkt erg lastig voor de bedrijven om goede technische mensen te vinden. 

Om jongeren jongeren enthousiasmeren voor techniek is TechNetkring Meppel/Steenwijk opgericht, een samenwerkingsverband van scholen en ondernemers. Projectleider John van Mierlo:  ,,We willen  als ondernemers en docenten tijdens Techniek Tastbaar leerlingen inzicht geven in de vele mogelijkheden die techniek biedt. Door het te ervaren kunnen zij ontdekken wat bij hen past en of techniek een optie is.’’ 

Kop van Overijssel