Volledig scherm
Voor de bezienswaardigheden ligt een tegel met de afbeelding van kasteel Toutenburgh. © bvvs

Tegelroute langs bezienswaardigheden in Vollenhove is weer compleet

Toeristen hoeven tijdens hun wandeling door Vollenhove niet meer te verdwalen. Met het zomerseizoen op komst, meldt Belangen Vereniging Vollenhove Stad (BVVS) dat de route opgefrist en weer compleet is.

De BVVS werd er vorig jaar door leden op geattendeerd dat de tegelroute niet meer volledig was. ,,Er zijn door de jaren heen wat tegels verdwenen of verkeerd teruggeplaatst na werkzaamheden, waardoor de route niet meer te volgens was‘’, zegt voorzitter Marcel Aben. De BVVS heeft de gebreken in kaart gebracht, waarop het hersteld is uitgevoerd door de gemeente Steenwijkerland. ,,Verdwenen tegels zijn opnieuw geplaatst waardoor de route nu weer compleet is. Tevens is de route wat aangepast zodat die ook langs het binnenkort bij de binnenhaven te plaatsen kunstwerk loopt.’’

De tegelroute voert onder meer langs de havezaten, andere beeldbepalende gebouwen zoals de Grote- of Sint Nicolaaskerk en de restanten van het kasteel Toutenburgh in het park. Als herkenbaar teken ligt bij iedere bezienswaardigheid een stoeptegel met een afbeelding van het kasteel. Een route met een beschrijving van de bezienswaardigheden is verkrijgbaar het museum in Vollenhove.

Kop van Overijssel