Volledig scherm
PREMIUM
Lekker buiten sporten. Dat is de gedachte achter het outdoor fitnesspark dat in Steenwijkerwold moet komen. Maar de provincie Overijssel wees de subsidie-aanvraag af, dus nu is er een gat van 20.000 euro in de begroting. (Stockfoto) © REUTERS

Tekort van 20.000 euro voor outdoor fitnesspark Steenwijkerwold

Midden in Steenwijkerwold, op het Woldplein, had het outdoor fitnesspark moeten komen. Opdat iedereen lekker buiten zou kunnen sporten, maakte Vereniging Dorpsbelangen Steenwijkerwold (VDS) zich sterk voor dit openluchtsportparkje. Maar nu de Provincie Overijssel een subsidie van 20.000 euro heeft afgewezen, is het nog maar de vraag of het gaat lukken.

De vereniging wilde het sporten en bewegen in Steenwijkerwold bevorderen met een outdoor fitnesspark, maar kreeg er de handen niet voor op elkaar bij de provincie en kan nu dus fluiten naar de gevraagde 20.000 euro. Ten eerste omdat het geld volgens Gedeputeerde Staten niet bedoeld is om de ‘aankleding’ van het park te bekostigen en bovendien ontbreekt het bij het plan aan visie over hoe mensen naar het park moeten worden getrokken. Dat het volgens het bezwaar van VDS niet om aankleding gaat, levert geen andere beslissing op: dan had er maar direct een goede aanvraag ingediend moeten worden.

Kop van Overijssel