Volledig scherm
PREMIUM
Het Woldplein in Steenwijkerwold is volgens een stemming onder inwoners de beste locatie voor de Stadsbank. © Wilbert Bijzitter

Tienduizenden stemmen voor plek Marktbank in Steenwijkerland: ‘Dat is bizar’

UpdateDe stemming over de Marktbank in Steenwijkerland is chaotisch verlopen. Bewoners mochten zich uitspreken over de plek waar de bank, die voorheen op de Markt in Steenwijk stond, moet komen. Bij de gemeente kwamen 260.491 stemmen binnen, 6,5 keer het aantal inwoners.

‘Als we het over dit soort aantallen hebben in korte tijd dan is dit geautomatiseerd gebeurd’,  laat gemeentewoordvoerder Marcel de Werd in een schriftelijke reactie weten. Uiteindelijk heeft de gemeente slechts 462 stemmen als betrouwbaar aangemerkt. Of dat allemaal verschillende personen zijn, is niet duidelijk. ‘Er is geen controle op het aantal stemmen dat per persoon wordt uitgebracht. Dit soort controles werkt vaak drempelverhogend en is ook niet sluitend’, beweert De Werd.

  1. Weilanden, voetbalvelden, plantsoenen, plantvakken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermiddel’ bokashi
    PREMIUM
    Video

    Weilanden, voetbalvel­den, plantsoe­nen, plantvak­ken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermid­del’ bokashi

    Betere landbouwgrond, strakkere voetbalvelden, mooiere plantsoenen en een flinke besparing van water. Agrariërs, onderhoudsdiensten en gemeenten in de regio zien dit ideaalbeeld binnen handbereik komen. Dankzij het oprakelen van een oude hergebruikmethode van onder andere bladafval: bokashi. Over hoe krioelende pendelwormen het groen in de regio een boost moeten geven.

Kop van Overijssel