Volledig scherm
PREMIUM
Petrit's trekteamin actie bij het Kampioenschap Touwtrekken Zwartewaterland in Hasselt. © Pedro Sluiter Foto

Touwtrekkampioenschap sportieve afsluiting van zomer in Hasselt: ‘Bier is onze sportdrank’

,,Eén, twee, ja”, klinkt het zaterdag veelvoudig uit de monden van trouwtrekkers in Hasselt als sein om met het hele team te trekken. Van tien deelnemende teams zijn ‘The Spartans’ de winnaar bij de jaarlijkse Kampioenschap Touwtrekken Zwartewaterland om de kas van Hasselts Fanfare te spekken.

Het meeste gejuich van het publiek is zaterdag terwijl de zon langzaam ondergaat niet na de finale, maar nadat het enige deelnemende vrouwenteam hun laatste poulewedstrijd wint. Na drie verloren poulewedstrijden zijn ze gebrand om eens te winnen. ,,Ze zien er niet zo sterk uit en hebben ook alles verloren”, grapt Lonneke Klein (23) terwijl ze een biertje drinkt voor de wedstrijd. ,,Bier is ons geheime wapen en onze sportdrank”, vult Annelies ten Cate (24) aan. ,,Vorig jaar wonnen we twee wedstrijden, maar een wedstrijd was door vals te spelen. We hebben een hoge gunfactor, lol is hierbij het belangrijkste.”

 1. Snelheidsmeter keert in Hasselt geld uit bij goed gedrag: kwart van hardrijders past zich aan
  PREMIUM

  Snelheids­me­ter keert in Hasselt geld uit bij goed gedrag: kwart van hardrij­ders past zich aan

  In Hasselt hebben ze met de eerste safety-safe-snelheidsmeter van Oost-Nederland een primeur. Iedere automobilist die in de Sikkel onder de maximale snelheid van 30 kilometer per uur blijft verdient een paar centen voor de pot. Van de opbrengst mag de buurt na vier weken van de betalende gemeente Zwartewaterland wat leuks uitzoeken. Goed bedrag belonen, is de gedachte. ,,De teller tikt door.”
 2. Zeker 10.000 bouwvakkers gaan protesteren op Malieveld: ‘Laat materieel thuis en voorkom overlast op snelwegen’
  PREMIUM

  Zeker 10.000 bouwvak­kers gaan proteste­ren op Malieveld: ‘Laat materieel thuis en voorkom overlast op snelwegen’

  Het is definitief: naar verwachting 10.000 bouwvakkers protesteren volgende week woensdag op het Malieveld in Den Haag. Zij komen in actie tegen de aanpak van stikstofuitstoot. De actiegroep Grond in Verzet doet een dringende oproep: laat het materieel thuis. ‘Voorkom overlast op (snel)wegen. Wij hechten er veel waarde aan dat de medemens geen hinder ondervind’.

Kop van Overijssel