Trillend Riet verhaalt over de komst van de weg in Kalenberg die alles veranderde

VIDEOEens in de twee jaar trilt het riet in Kalenberg tijdens beleeftheater onder de blote hemel. Storytelling met een sausje spanning en sensatie.

Het leven kabbelde in Kalenberg. De veestapel werd gemolken, het riet gesneden. Men leidde een bestaan in eenvoud, de bevolking was op zichzelf aangewezen. Zodoende telde het dorp dat alleen te voet, per fiets of boot bereikbaar was, medio vorige eeuw nog wel een paar handenvol kleine neringdoenden. Grutters en bakkertjes, een schoenmaker annex barbier, een café natuurlijk. Af en toe togen bewoners met één van de beurtschepen - de Minor en Major - naar ‘de grote stad’: Steenwijk. Voor de rest? Weinig sensatie. Tót het waterdorp in 1959 ontsloten werd door een weg. Toen was het hek van de dam...

  1. Stoere marinier Jordy (28) is dé corso-ontwerper in Vollenhove: 'Het moet emotie oproepen’
    video en Kaart

    Stoere marinier Jordy (28) is dé cor­so-ontwerper in Vollenhove: 'Het moet emotie oproepen’

    Jordy Winter zet nadrukkelijk zijn handtekening onder het bloemencorso dat zaterdagmiddag en -avond door de straten van Vollenhove trekt. Voor drie van de elf groepen heeft hij een praalwagen ontworpen: De Vereniging, waarvan hij lid is, Fulnaho en Twee Nijenhuizen. Daarnaast heeft hij met Marcel Santbergen een praalwagen getekend voor het corso in Lichtenvoorde, het oudste van ons land.

Kop van Overijssel