De Steenwijkerlandse hoofdagent Lodewijk ten Brinke met een lokaal politievoertuig op Sint Maarten.
Volledig scherm
PREMIUM
De Steenwijkerlandse hoofdagent Lodewijk ten Brinke met een lokaal politievoertuig op Sint Maarten. © eigen foto

Tropisch eiland Sint Maarten laat agent Lodewijk niet los

Hoofdagent Lodewijk ten Brinke (35) uit Zwolle was enkele maanden werkzaam op het tropische eiland Sint Maarten als ondersteuning van de eilandpolitie. Hij kreeg er te maken met een heel andere cultuur, veel meer geweldsincidenten en criminaliteit dan in zijn normale werkgebied, de Kop van Overijssel, maakte de verkiezingen mee en een complete lockdown als gevolg van het coronavirus.

Officieel zou hij tot 10 mei blijven en nog werken tijdens de carnavalsperiode. ,,Dit ging helaas door corona niet door. Heel jammer want dat moet een prachtige tijd zijn. In de laatste weken was het ook afwachten of ik naar huis kon. Wanneer het zou worden en hoe we gingen. Uiteindelijk heeft Defensie ons teruggevlogen.’’

  1. Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?
    PREMIUM
    Vraag bij het nieuws

    Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?

    Het thuiswerken gaat nog wel even duren, maar nu alles gefaseerd weer open gaat zie je dat steeds meer mensen ook naar kantoor gaan. Welke thuiswerkkosten mag je wel declareren nu het warmer gaat worden en draai je straks zelf ook op voor het verplichte mondkapje in het openbaar vervoer als je naar je werk gaat? Pascal Besselink, senior jurist arbeidsrecht DAS Rechtsbijstand, geeft tekst en uitleg.

Kop van Overijssel