Volledig scherm
© SXC

Tweede bedrijfspand Hasselt zit bijna vol

HASSELT - De bouw is nog in volle gang en pas in de zomermaanden klaar, maar het tweede bedrijfsverzamelgebouw op bedrijventerrein Waterfront in Hasselt zit al weer bijna vol. Volgens Martijn Mollink van De Marne Vastgoed BV zijn er inmiddels elf units verkocht en is er nog slechts één beschikbaar.

In 2015 zette de ontwikkelaar het eerste bedrijfsverzamelgebouw neer in Hasselt. "Ik had eerst lichte twijfel of het hier wel zou lukken, maar de beschikbare twaalf units waren eigenlijk vlot verkocht. Het waren met name startende ambachtslieden die interesse hadden voor de ruimten. Vaak voor opslag van materialen, gereedschap en machines”, zegt Mollink. Omdat de vraag bleef aanhouden, heeft De Marne Vastgoed BV, dat vestigingen heeft in Rijssen en Dokkum, in het najaar van 2016 besloten ook het naastgelegen terrein van 1861 vierkante meter aan te kopen.

De gemeente Zwartewaterland heeft nu in het Waterfront 5.046 vierkante meter in vier kavels verkocht van de beschikbare 16.807 vierkante meter. Volgens een gemeentelijk woordvoerster wordt momenteel gesproken ‘met verschillende geïnteresseerden’.

Derde fase
Nu het tweede bedrijfsverzamelgebouw op één unit na vol zit, sluit Mollink een derde fase niet uit. Het hangt uiteraard af van de belangstelling. “In Dokkum zijn we ook aan het bouwen en inmiddels toe aan de vijfde fase.” Een echte verklaring heeft Mollink niet voor het succes in Hasselt. “De gebouwen staan op een mooie locatie aan het water, maar ik weet niet of dat een rol speelt.” Hij vermoedt dat eerder het concept en de prijs doorslaggevende factoren zijn.

De Marne heeft de afgelopen jaren in diverse plaatsen in het oosten en noorden van ons land bedrijfsverzamelgebouwen neergezet en bouwt ze nog steeds Na vraag vanuit de markt is de ontwikkelaar nu ook bezig op bedrijventerrein Kranerweerd in Zwartsluis. Drie van de dertien beschikbare units zijn verkocht via makelaar Bert Leistra. "We dienen een bouwaanvraag in als de helft is verkocht en gaan bouwen bij zeventig procent", zegt Mollink.

.

Kop van Overijssel