Volledig scherm

Uitkomst enquête: buslijn Nijeveen - Meppel behouden

Het behouden van de busverbinding met Nijeveen (lijn 40 van Syntus) is een van de voornaamste wensen van de inwoners van de gemeente Meppel als het gaat om het openbaar vervoer. 

In een door de gemeente gehouden enquête pleiten veel Meppelers er ook voor om de wijk Berggierslanden op te nemen in de route van de stadsbus. Andere wensen zijn het beter laten aansluiten van de bussen op de vertrektijden van de treinen, Meppel aanwijzen als intercitystation en het ’s avonds langer laten rijden van (stads)bussen. 

Uit de enquête komt ook de wens voor meer P&R-plekken bij het station en poortjes voor de voetgangerstunnel om overlast van fietsers tegen te gaan.

  1. Genieten op eerste onwennige terrasdag in maanden, in theater zit publiek ook op podium

    Genieten op eerste onwennige terrasdag in maanden, in theater zit publiek ook op podium

    Het is 1 juni en om klokslag 12.00 uur gingen de terrassen en musea weer open. Veel mensen stonden al te wachten langs de stoeltjes en terrastafeltjes en er werd massaal afgeteld. Na de heropening ontstonden wachtrijen, maar werd er ook als vanouds weer genoten van een heerlijk drankje. Bij recreatieplassen en langs de IJssel was het ook druk. Op sommigen plekken werd het zelfs te druk en dus werden parkeerplaatsen afgesloten bij enkele recreatieplassen. Hoe verliep deze veelbesproken 1 juni verder? Lees hieronder alles terug in ons liveblog.

Kop van Overijssel